U CRNOJ GORI JE BAŠ DRAMATIČNO: Skoro trećina testiranih ima koronu, razmatra se "ZAKLJUČAVANJE" GRADOVA
Koronavirus / Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

KRITIČNA JE SITUACIJA

U CRNOJ GORI JE BAŠ DRAMATIČNO: Skoro trećina testiranih ima koronu, razmatra se "ZAKLJUČAVANJE" GRADOVA

U poslednja 24 sata u Crnoj Gori je registrovano 219 novozaraženih od korona virusa, a testirane su samo 822 osobe, deset puta manje nego što je prosečno slučaj u Srbiji. Dakle, svaki četvrti testirani bio je pozitivan

Objavljeno:

Situacija sa korona virusom u Crnoj Gori danima je alarmantna, a uskoro bi mogla da postane i prilično dramatična! O tome svedoče ne samo najnovije brojke, nego i izjave nadležnih iz Nacionalnog koordinacionog tela (NKT), pandan našem Kriznom štabu.

U poslednja 24 sata u Crnoj Gori je registrovano 219 novozaraženih od korona virusa, a testirane su samo 822 osobe, deset puta manje nego što je prosečno slučaj u Srbiji. Dakle, svaki četvrti testirani bio je pozitivan.

Direktor Instituta za javno zdravlje, prof. dr Boban Mugoša, kako prenose "Vijesti", pozvao je političare, religijske vođe, istaknute kulturne, prosvetne, sportske i druge ličnosti da utiču na građane da poštuju mere, jer je, kako je rekao, "epidemiološka situacija u Crnoj Gori veoma ozbiljna i ide ka dramatičnoj.

- To nije neočekivano i građani dobro znaju kakva je situacija bila u zadnjih 20-ak dana, koliko su se poštovala pravila. Sada se sve to pokazuje - rekao je Mugoša i dodao "da ćemo morati da se vratimo unazad, ne jedan, nego sedam koraka, u mart i april".

On je rekao da poslednjih dana rezultati, odnosno analize koje su se radile u Institutu za javno zdravlje, govore da je skoro 30 odsto testiranih pozitivno na korona virus! Mugoša je istakao "da se mora delovati i da ga je stah da će doći do novog zaključavanja, posebno gradova u kojima su indikatori transmisije virusa u lokalnoj sredini izuzetno visoki".

Ono što može da bude veoma zabrinjavajuće za Srbiju svakako je činjenica da se trenutno u Crnoj Gori, kako je danas obelodanio Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA), nalazi čak 75.000 srpskih građana!

Zbog toga nije čudo što danas dr Predrag Kon nije isključio mogućnost da po povratku sa letovanja iz Crne Gore naši građani budu stavljeni u neku vrstu karantina ili samoizolacije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.