KO NAPADNE DRITANA NAPAO JE I MENE: Poznati CRNOGORSKI političar žestoko stao u ODBRANU albanskog LIDERA!
Napad na Dritana doživeću lično, Foto: PRAVA CRNA GORA

NAPAD

KO NAPADNE DRITANA NAPAO JE I MENE: Poznati CRNOGORSKI političar žestoko stao u ODBRANU albanskog LIDERA!

Napad na Dritana doživeću lično

Objavljeno:

Pošto je Dritan Abazović, lider koalicije “Crno na bijelo” pripadnik albanske manjine, odlazeći režim računa da je najslabija karika u novoj većini, misle da će pritiskom na njega najviše postići, upregnuli su čitav aparat da ga diskredituju i da utiču na njega. Dritan nije sam, zajedno smo, držimo se kao jedno, napad na jednog je napad na sve.

Ovako Marko Milačić, lider Prave Crne Gore komentariše brutalne pretnje Dritanu Abazoviću, koji je tas na vagi formiranja nove skupštinske većine, ali i spekulacije da DPS lideru koalicije „Crno na bijelo“ nudi da sam formira Vladu, a da je gubitnici na izborima tehnički podrže i tako zapravo zadrže poluge sistema.

Napad na Dritana doživeću lično

“Želim da poručim da ću bilo kakav dalji napad na Dritana Abazovića ili bilo koga drugog iz koalicije, doživeti lično, najličnije, kao napad na mene i moju porodicu. Isto se ponašamo svi, neopisivo sam ponosan na to, svi smo na visini istorijskog zadataka“, bivši režim nema nikakave šanse da nas ugrozi“, ističe lider „Prave Crne Gore“.

Povodom izazivanja incidenata sa pripadnicima Islamske zajednice, kamenovanja njihovih prostorija i ispisivanja grafita mržnje u Pljevljima, Milačić konkretno predlaže:

"Moj je predlog, a siguran sam da ćemo svi razmišljati u tom pravcu u budućnosti, da se u okviru našeg krivičnog zakonika drastično pooštre kazne za napade na verske objekte svih verskih zajednica. Upravo zbog ovoga što radi odlazeća vlast – pored napada na pravoslavne, režira napade i na islamske verske objekte".

Oštrije kazne za napade na sve svetinje

Milačić dodaje da su napadi na manjinske zajednice i njihove verske objekte očajnički pokušaj destabilizacije odlazećeg kriminogenog režima, ali veruje da je ogromna većina javnosti, prozrela odavno zastarele udbaške metode.

"To ipak ne znači da treba da se opustimo, posebno pred sutrašnji skup koji u Podgorici organizuju gubitnici izbora. Kao predstavnik nove vlasti u Crnoj Gori, želim da poručim svima koji se i sutra na skupu u Podgorici budu bavili kriminalnim radnjama, da ćemo to tretirati onako kako se tretira u skladu sa zakonom i Ustavom Crne Gore. Nemoj niko da pomisli u ovoj zemlji da nećemo poštovati zakone, poštovaćemo ih, jednako za sve, za razliku od prošle vlasti. Ne želim nikoga da plašim, već da kažem da mi branimo Crnu Goru. Vlast smo preuzeli iz jednog razloga, to je zaštita svakog građanina u ovoj zemlji, zato ću i da predložim oštrije kazne za one koji nasrću na muslimanske i druge svetinje“, poručuje Milačić.

Promena vlasti je sigurna

On dodaje da mu je jasna sumnjičavost građana kada je u pitanju formiranje nove vlasti, da je ona prirodna posle trideset godina vladavine jednog režima, ali ih čvrsto uverava da će nova, demokratska vlast sigurno biti formirana.

„Ovaj mandat je, nakon stotinu godina jednovlašća, u rukama slobodne Crne Gore, ne postoji način da ne ispoštujemo volju naroda. Ovde više nije u pitanju ni Đukanović, ni mi, ovde je u pitanju samo narod. Narod je bio jasan, sada prati svaku našu reč, narod je najviše rizikovao i mi ga nećemo izneveriti“, siguran je Milačić.

Komentarišući tvrdnje pojedinih opozicionih političara da Crna Gora mora odmah da povuče priznanje Kosova i Metohije, naš sagovornik kaže da je Srbija kao bratska zemlja prioritet i da odnosi sa njom pod hitno moraju da budu ozdravljeni, ali da će ovo, kao i pitanje saradnje sa NATO i Rusijom, morati da sačeka.

„Te teme nisu na dnevnom redu, ne možemo da ih otvaramo u ovom trenutku, šta god ja mislio o njima, jer sada smo kao dete kada uči da hoda. Moramo da izgradimo institucije, da se izborimo protiv ogromnog kriminala i korupcije, da se obračunamo sa svim diskriminatorskim zakonima, pre svega onim o slobodi veroispovesti. Uz to ide važna činjenica, ovo je parlamentarna većina koja je sačinjena od političkih subjekata koji imaju dijametralno suprotna razmišljanja o određenim pitanjima. Dritan Abazović i ja se nikada nećemo složiti oko nekih spoljnopolitičkih i geopolitičkih pitanja, ali moramo da se okupimo oko onoga oko čega imamo isto mišljenje. To mora da bude mandat naše Vlade i razvoja Crne Gore“, ističe Milačić.

Milov miting ima više ciljeva

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić za Sputnjik kaže da je organizovanje sutrašnjeg skupa u Podgorici još jedan pokušaj bivšeg režima koji koristi vakum do primopredaje vlasti da destabilizuje zemlju, ali i da najavljeni miting nema samo jedan cilj.

„Poruka se šalje raznim adresama, međunarodnoj zajednici, a pre svega manjinskim predstavnicima u Crnoj Gori, sve rade da ih zadrže u svojoj orbiti, iako im nisu potrebni u matematičkom smislu, s obzirom da smo mi osvojili dovoljan 41 mandat. Đukanović zna da je to njegov poslednji adut, u apstraktnom političkom smislu, kod međunarodne zajednice i kod građana u Crnoj Gori“.

Ne nasedati na provokacije

Milačić poziva sve građane Crne Gore da ne nasedaju na bilo kakve provokacije, da sutra u vreme skupa budu u svojim kućama.

„Pozivam i one koji žele da budu deo „patriotskog“ skupa, koji su dobronamerni i tamo idu iz iskrenih ideoloških ubeđenja, da shvate da ne treba da čuvaju, kako kažu, Crnu Goru od bilo koga. Zajedno smo na istom zadatku, to su naša braća i naše sestre, mi smo isti narod, kako god se nacionalno izjašnjavali. A to što su nas etiketirali svih ovih decenija, to je druga priča. Sutra i ne samo sutra, svi zajedno branimo Crnu Goru, nema potrebe da je bilo ko brani od nas, preuzimamo vlast i svi će vrlo brzo da vide kako se čuva Crna Gora“, kaže Milačić i dodaje da svaki mogući incident, ako se dogodi ide direktno na adresu Mila Đukanovića.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.