CRNOGORAC PRAVIO HAOS PO BOSNI: Ubistva, progon, silovanja, a to čak nije ni najjezivije što je radio
Optuženi Radulović rođen je u Nikšiću i ranije je višestruko osuđivan., Foto: Youtube printscreen

RATNI ZLOČIN

CRNOGORAC PRAVIO HAOS PO BOSNI: Ubistva, progon, silovanja, a to čak nije ni najjezivije što je radio

Radulovića se tereti da je kao pripadnik vojske Republike Srpske tokom širokog i sistematskog napada na civilno stanovništvo bošnjačke nacionalnosti na području Foče i okoline počinio ratne zločine protiv čovečnosti

Objavljeno:

Državno tužilaštvo BiH podiglo je danas optužnicu protiv 60-godišnjeg crnogorskog državljanina Ranka Radulovića za ratne zločine protiv bosanskih muslimana na području istočne Bosne na početku rata tokom 1992. godine, koji uključuju ubistva, progon, silovanja i uzimanje talaca.

Optuženi Radulović rođen je u Nikšiću i ranije je višestruko osuđivan.

Radulovića se tereti da je kao pripadnik vojske Republike Srpske tokom širokog i sistematskog napada na civilno stanovništvo bošnjačke nacionalnosti na području Foče i okoline počinio ratne zločine protiv čovečnosti.

U julu i avgustu 1992. je, prema navodima optužnice, zajedno s drugim osobama izvodio napad i progon bošnjačkih civila što je rezultiralo smrću više žrtava.

U tim vojnim operacijama je, navodi se, učestvovao u uzimanju talaca, zatvaranju civila i prisiljavanju Bošnjakinja na seksualne odnose i silovanju.

Tužilaštvo je najavilo da će navode optužnice dokazivati pozivanjem oko 50 svedoka, među kojima je sedam sa zaštićenim identitetom, kao i da će priložiti oko 200 materijalnih dokaza.

Prema saopštenju, optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH, prenela je Hina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.