POLEĆELA CRNA PTICA, PLJEVLJA BIĆE SREBRENICA! Kamenovana islamska zajednica u CG, Amfilohije OSUDIO NAPAD
Posljednji u nizu vandalski čin nasilja u Pljevljima usmeren protiv tamošnje Islamske zajednice je velika ljudska sramota za njegovog počinioca, Foto: Printscreen

jezivo

POLEĆELA CRNA PTICA, PLJEVLJA BIĆE SREBRENICA! Kamenovana islamska zajednica u CG, Amfilohije OSUDIO NAPAD

On je kazao da je kroz polomljeno staklo ubačena i poruka na kojoj je ispisano "Polećela Crna Ptica Pljevlja biće Srebrenica"

Objavljeno: 12:59h

Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima jutros su osvanule sa polomljenim staklima na ulaznim vratima.

Pljevaljski imam Samir Kadribašić na svom Fejsbuk profilu objavio je fotografije oštećenja uz poruku da se "ovome ludilu mora stati u kraj".

On je kazao da je kroz polomljeno staklo ubačena i poruka na kojoj je ispisano "Polećela Crna Ptica Pljevlja biće Srebrenica".

"Ovo je vandalizam i ja ću policiju i načelnika Dragana Slavulja smatrati direktno odgovornim ukoliko ne pronađu počinioce", rekao je Kadribašić.

Iz policije je saopšteno da se preduzimaju mere i radnje na identifikaciji izvršilaca kriminalnog napada na objekte Islamske zajednice u Pljevljima.

"Uprava policije neće komentarisati različite političke stavove i podmetanja o odgovornosti za takva nedjela koja se pokušavaju pripisati rukovodnom sastavu ali i službenicma Uprave policije", piše u saopštenju.

Napad je osudio mitropolit crnogosko-primorski Amfilohije uz poruku da je napad na pljevaljske muslimake napad na svakog pljevaljskog hrišćanina i na svakog građanina Crne Gore.

"Pljevaljski manastir je posvećen Svetoj Trojici, Bogu Ljubavi, a ko širi mržnju, sebe udaljuje od te Božije Ljubavi i blagoslova Božijeg", kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

"Posljednji u nizu vandalski čin nasilja u Pljevljima usmeren protiv tamošnje Islamske zajednice je velika ljudska sramota za njegovog počinioca. Nečasno je i kukavički pod okriljem noći činiti ovakve stvari, bez obzira na to kakve motive ima glavni akter ovog događaja", navodi se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.