ISPRAVKA: Crnogorska voditeljka NIJE rekla SRPSKI umesto islamski praznik (VIDEO)
Detalj iz crnogorske informativne emisije izazvao je buru komentara na društvenim mrežama i neprestano se deli regionom, Foto: Printscreen

DEMANTOVANO

ISPRAVKA: Crnogorska voditeljka NIJE rekla SRPSKI umesto islamski praznik (VIDEO)

"Muslimani širom sveta proslavljaju prvi dan Kurban-bajrama"

Objavljeno: 15:11h

Detalj iz crnogorske informativne emisije izazvao je buru komentara na društvenim mrežama i neprestano se deli regionom.

Ubrzano čitanje vesti o prazniku Kurban-bajram zbunilo je gledaoce koji pokušavaju da odgonetnu da li je voditeljka informativne emisije "Vijesti u pola 7" napravila lapsus nazivajući ovaj praznik srpskim ili je samo žurila da privede svoju emisiju kraju.

"Muslimani širom sveta proslavljaju prvi dan Kurban-bajrama. Najveći slmski praznik slavi se četiri dana. Na današnji dan prinosi se žrtva kurban, najčešće ovca ili goveče", izgovorila je voditeljka i zbunila gledaoce.

Snimak "lapsusa" odmah se pojavio na Fejsbuku i iako je voditeljka samo nespretno izgovorila "islamski", dilema još traje, i mnogi su bili ubeđeni da je rekla "srpski", pa mnogi premotavaju snimak da se uvere da je napravila lapsus i pripisala nam ovaj praznik.

Ukoliko se pažljivo presluša najava novinarke i voditeljke crnogorske televizijske kuće Vijesti, Danijele Lasice, može se čuti da je ona zaista rekla “najveći islamski praznik” i da do lapsusa nije došlo. Zabunu je izazvalo tiho izgovaranje samoglasnika “i” i “a” u riječi “islamski”, pa je izgovorena reč zvučala više kao “slmski”, što se fonetski (zvukovno) vrlo lako može poistovijetiti sa pridevom “srpski”.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.