PORODICE PEROVIĆ I NEŠKOVIĆ KONAČNO IMAJU PRISTOJAN DOM ZA ŽIVOT: Pogledajte samo ove slike, GOVORE HILJADU REČI!
Porodica Perović i Nešković, Foto: Printscreen Facebook, Ilustracija: Aleksandra Čolić

SADA SU SREĆNI

PORODICE PEROVIĆ I NEŠKOVIĆ KONAČNO IMAJU PRISTOJAN DOM ZA ŽIVOT: Pogledajte samo ove slike, GOVORE HILJADU REČI!

Porodica Perović i Nešković konačno imaju pristojan dom

Objavljeno:

Radost u domovima Perovića i Neškovića obasjala je Kučevište. U prvoj velikoj akciji humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" na prostoru Severne Makedonije, zahvaljujući donacijama Srba širom sveta, ovim dvema porodicama obezbeđeni su osnovni uslovi za normalan život.

U južnoj podgorini Skopske Crne Gore, na petnaestak kilometara od Skoplja, nalazi se selo Kučevište, koje je, istorijski gledano, imalo veliki značaj za srpsku zajednicu u ovim krajevima.

Tokom prve posete ovom siromašnom selu, članovi humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" sagledali su osnovne potrebe porodica u ovom kraju a ovih dana njihovi članovi su se vratili kako bi porodicama Perović i Nešković isporučili robu kupljenu zahvaljujući Srbima velikog srca iz celog sveta.

foto: Printskrin facebook/Srbi za Srbe

Članove delegacije dočekala je tabla zahvalnosti organizaciji i donatorima za koju kažu da je "jedan je od najleših gestova koje su videli u dosadašnjem radu". Inače, porodica Perović ima četvoro dece Anastasiju (14), Petra (13), Svetlanu (10), kao i Kristijana (8).

foto: Printskrin facebook/Srbi za Srbe

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe porodici Perović obezbedila je sledeću pomoć: izgradnja i opremanje kupatila, sređivanje vodovodnih i elektro instalacija, sređivanje dve prostorije, spoljna izolacija i fasada, PVC stolarija, oluci, ormar, radni sto, zamrzivač i šporet na drva. Ukupna vrednost pomoći iznosi 7.906 evra.

foto: Printskrin facebook/Srbi za Srbe

Članovi Kulturno-informativnog Centra Srba u Makedoniji - SPONA porodici su donirali dva kreveta sa dušecima, dok je Ambasada Bosne i Hercegovine u Severnoj Makedoniji na čelu sa ambasadorom Draganom Jaćimovićem porodici uručila: kuhinju, dvokrilni plakar i krevet na sprat sa dušecima.

foto: Printskrin facebook/Srbi za Srbe

Porodici Nešković "Srbi za Srbe" uradili su PVC stolariju, laminat u dve sobe i pločice u predsoblju i delu kuhinje. Od nameštaja kupljen je kauč, ormar, sto i četiri stolice, šporet na drva, električni šporet i frižider. Ukupna vrednost pomoći iznosi 2.908 evra.

Domaćini Srećko i Ljiljana, koji su se potrudili i postavili trpezu, sa radošću su ispričali koliko je cela akcija uticala na njih i da su sada svi preduslovi za normalan i dostojanstven život ispunjeni.

foto: Printskrin facebook/Srbi za Srbe

Domaćica Ljiljana je rekla za portal "Srbi za Srbe", da bi najviše volela da ima kupatilo, jer ga do sada nisu imali, te je zbog toga morala da izlazi napolje, što ju je veoma plašilo, pogotovo zimi kada je mnogo hladno. Sada imamo kupatilo u kući, svi smo mnogo srećni zbog toga – rekla je ushićeno ona.

Osim Perovića, porodica Nešović je takođe dobila humanitarnu pomoć.

foto: Printskrin facebook/Srbi za Srbe

Situacija u njihovom domu skoro je identična – ova porodica ima troje dece Milicu (7), Stefanija (5), i Nikoliju (3).

foto: Printskrin facebook/Srbi za Srbe

Porodici Nešković je ova organizacija postavila PVC stolariju, laminat u dve sobe i pločice u predsoblju i delu kuhinje. Od nameštaja kupljen je kauč, ormar, sto i četiri stolice, šporet na drva, električni šporet i frižider. Ukupna vrednost pomoći iznosi 2.908 evra.

Kulturno-informativni Centar Srba u Makedoniji - SPONA porodici je donirao krevet sa dušekom, dok je Ambasada Bosne i Hercegovine u Severnoj Makedoniji porodici uručila: kuhinju, dvokrilni plakar i dva kreveta sa dušecima.

foto: Printskrin facebook/Srbi za Srbe

- Puno nam je srce kada vidimo i čujemo toliko pozitivnih stvari koje je donela ova akcija. Drago nam je da Srbi u Kučevištu osećaju da ih srpski narod nije zaboravio i da smo spremni da delimo i dobro i zlo sa njima. Ovo je prva velika akcija naše organizacije na prostoru Severne Makedonije. U narednim mesecima očekuju nas veliki projekti i u drugim mestima gde živi naš narod u Severnoj Makedoniji" rekao je Igor Stevanović Orelj, član organizacije Srbi za Srbe.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.