NE ŽELIMO DA U CRNOJ GORI IMAMO SLIKE KAKVE DOLAZE IZ NEKIH DRUGIH DRŽAVA! Ovo je rekao direktor Kliničkog centra
Bolnica Ilustracija, Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ, Ilustracija

raport

NE ŽELIMO DA U CRNOJ GORI IMAMO SLIKE KAKVE DOLAZE IZ NEKIH DRUGIH DRŽAVA! Ovo je rekao direktor Kliničkog centra

Direktor KCCG je rekao da je zdrastveni sistem spreman

Objavljeno:

- Mere koje su Institut za javno zdravlje i Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti doneli, donešene su na vreme i u pravom trenutku, i razmatrajući posebno problematiku nekih zemalja koje nas okružuju, moramo pre svega najviše voditi računa o svom zdravlju. Dani koji slede presudini su za dalji tok epidemije, i ne želimo u Crnoj Gori da imamo slike kakve dolaze nam iz nekih drugih država. Zbog toga moramo da čuvamo sebe, da bi zaštitili sebe i one do sebe - izjavio je danas direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Jevto Eraković.

On je, kako pišu podgoričke Vijesti, saopštio da trenutno u Crnoj Gori se nalazi 39 osoba na bolničkom lečenju, od toga 14 u KCCG, od kojih su dva pacijenta koja su životno ugrožena, sedam se leči u Baru i oni su svi stabilno, a u Beranama 18 pacijenata, od toga je dvoje ugroženih.

Prema najnovijim podacima, u Crnoj Gori je za poslednja 24 sata potvrđeno još 28 slučajeva korona virusa od 190 testiranih uzoraka. Reč je o pacijentima iz Gusinja (12), Podgorice (10), Bara (4), Cetinja i Bijelog Polja po jedan.

- Upoređujući podatke na današnji dan, sa istim u proteklom talasu epidemije, vidimo da imamo mnogo više zaraženih, i da je prenos virusa mnogo brži. Kao i čitav svet, i Crna Gora mora da nauči da živi sa virusom - kazao je Eraković.

Direktor KCCG je rekao da je zdrastveni sistem spreman.

- Spremni smo kao što smo i pre bili spremni, još smo spremniji i ne dolazi u pitanje uopšte da li ćemo imati adekvatan odgovor na novu situaciju, zahvaljujući toj sigurnosti kod nas i kod građana dolazi do određene slabosti i manjka koncetracije u poštovanju mera, i opet bi sve zamolio da svi to poštuju - kazao je Eraković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.