ZNA SE KO JE NOVI GRADONAČELNIK BUDVE! Ovo se mnogima neće svideti, kao ni njegova poruka!
Foto: Printscreen/YouTube/DPS Crne Gore

posle incidenta

ZNA SE KO JE NOVI GRADONAČELNIK BUDVE! Ovo se mnogima neće svideti, kao ni njegova poruka!

Evo o kome se radi

Objavljeno: 19:45h

Poslanika vladajuće crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) Nikolu Divanovića, nova odbornička većina u Skupštini opštine (SO) Budva danas je izabrala za predsednika Opštine Budva. Divanović tvrdi da je legitimni predsednik Opštine Budva i poručuje :" Kod mene nema revanšizma".

On je jednoglasno izabran za predsednika Opštine, a Anđela Ivanović (Crnogorska) za predsednicu SO Budva od strane 17 odbornika — 12 odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), tri Crnogorske, jednog iz redova Socijaldemokrata (SD) i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića.

Radiće svi oni koji žele da rade i imaju korektan odnos prema svojim obavezama. Mene niko ne može da posvađa sa mojim Budvanima, najmanje neki politički lideri koji su to pokušavali. Ja sam Budvani, član autohtone budvanske porodice i to će tako ostati. Ne treba niko Budvu da brani od Nikole Divanovića“

Poručuje da će od ponedeljka početi da radi na rešavanju problema, obećavajući da neće biti revanšizma, te da svako želi da radi ima mesta u njegovom timu.

„Nemam vremena da slavimo nikakve pobede, ne doživljavamo to na takav način, prosto treba dati Budvi šansu. Budva je u stečaju, Budva ne radi tri i po godine i to je ono sa čime se moramo uhvatiti u koštac, a to se može postići samo danonoćnim vrendim radom, sa dobrim timom. Obećavam da će vrata moga kabineta biti otvorenan za sve Budvane, ljude koji imaju dobre namere, dobre projekte“, naglasio je Divanović.

Upitan zbog čega je sednica bila zatvorena za javnost, Divanović je kazao da su ispoštivali zakonske propise i mere NKT-a

„ Sala nije imala dovoljno kapaciteta da tamo budu smešteni novinari, a kao kompenzaciju napravljennje službeni video zapis i on će distribuiran medijima“, kazao je on.

Kada je reč o tome ko će činiti njegov tim, ko su novi sekretari sekretarijata , Divanović je kazao da od ponedeljka će raditi na stvaranju novog tima.

Nećemo se voditi uskopartijskim interesima , u našoj politici neće biti otpuštanja ljudi koji su po konkursu zapošljeni“, kazao je Divanović.

To što je druga strana najavila da će doći na posao u ponedeljak, Divanović je kazao da se zna ko je politička većina u Budvi, a od danas se zna ko je Opštine i ko je predsednica Skupštine opštine.

Međutim, odluku o njegovom imenovanju ne priznaje koalicija koju čine Demokratski front (DF), Demokratska Crna Gora, Građanski pokret URA, Socijalistička narodna partija (SNP) i Socijaldemokratska partija (SDP).

Izboru novog rukovodstva SO Budva prethodili su sukobi, uz korišćenje biber spreja, a pet odbornika je privedeno u stanicu policije.

Šef kabineta predsednika Opštine Budva Marko Carević (DF) i funkcioner DF Nikola Jovanović izjavio je da je odbornike DF sprejom isprskalo privatno obezbeđenje.

U skupštinskoj sali ranije je skoro došlo do fizičkog kontakta između odbornika Krsta Rađenovića (SNP) i Milije Sekulovića (DPS).

Odbornici Demokratskog fronta (DF) i Socijalističke narodne partije (SNP) ušli su na sednicu nove većine u SO Budva posle brojnih peripetija sa privatnim obezbeđenjem na ulazu zgrade.

Sednica SO Budva je bila prekinuta, pa je nastavljena, nakon što je sala provetrena od upotrebe biber spreja.

“Vijesti” prenose da se na video nadzoru sale navodno vidi da je odbornik DF Ðorde Vujović upotrebio biber sprej, a da je odbornik DF Janko Dimić dva puta udario nezavisnog odbornika Stevana Džakovića u predelu grudi.

Ubrzo je na sednicu upalo i privatno obezbeđenje, navodi list.

Janko Dimić iz DF rekao je da je bacen suzavac i da su odbornici isterani.

Izbor novog rukovodstva SO Budva usledio je nakon što je tesna većina odbornika, predvođena DPS-om smenila gradonačelnika Marka Carevića i predsednika lokalnog parlamenta Krsta Radovića.

Proteklih dana u Budvi je bilo više incidenata i sukoba policije sa građanima, pristalicama Carevića i Radovića.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.