POLICIJA JE POSTUPILA PO USTAVU: Oglasila se crnogorska vlada sramnim saopštenjem, za sve krive ovog čoveka!
U tim incidentima je uhapšeno 17 osoba, Foto: Beta

šta reče?

POLICIJA JE POSTUPILA PO USTAVU: Oglasila se crnogorska vlada sramnim saopštenjem, za sve krive ovog čoveka!

Više Budvana je novčano kažnjeno zbog izržavanja bunta

Objavljeno:

Crnogorska vlada osudila je danas, kako se navodi, nasilje u Budvi, i poručila da je napad na policiju, napad na državu.

Vlada je, saopšteno je, pozvala nadležne organe da “odlučno i zakonito spreče, suzbiju i sankcionišu svaki pokušaj podrivanja demokratije i ugrožavanja mira i bezbednosti građana”.

Ističu da je policija dužna i obavezna po Ustavu da reaguje na, kako navode, “bezobizrno protipravno i izgredničko ponašanje pojedinaca I grupa u više crnogorskih gradova”.

Navode da je na delu "oprobani obrazac ponašanja određenih političkih subjekata, koji za cilj ima destrukciju prema državi i njenim institucijama, i izazivanje nestabilnosti u Crnoj Gori", preneo je portal RTCG.

U Budvi je juče došlo do incidenata kada je policija pokušala da zaštiti vršioca dužnosti gradonačelnika Budve Vladimira Bulatovića, kojeg je nedavno izabrala tesna većina predvođena odbornicima DPS, a čemu se protive predstavnici bivše vlasti i građani.

U tim incidentima je uhapšeno 17 osoba među kojima su bili i smenjeni predsednik Opštine i predsednik Skupštine opštine Marko Carević i Krsto Radović.

Više Budvana je novčano kažnjeno zbog izržavanja bunta i revolta pošto je policija upotrebila suzavac.

U Podgorici je privedeno 18 osoba, među kojima su i poslanici Demokratskog fronta Marina Jočić i Milun Zogović, a u Baru 12 osoba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.