POČELO SUĐENJE JOANIKUJU U NIKŠIĆU: Sudija odmah postavio sramno pitanje, a narod skandira ispred suda! (VIDEO)
Veliki narod sabrao se kod zgrade Osnovnog suda kako bi dao podršku vladici Joanikiju i okrivljenim sveštenicima, Foto: Printscreen

suđenje

POČELO SUĐENJE JOANIKUJU U NIKŠIĆU: Sudija odmah postavio sramno pitanje, a narod skandira ispred suda! (VIDEO)

Sveštenik Marojević insistirao je da mu se prepiska ubuduće dostavlja na ćirilici i da uz njegovo ime bude istaknuto zvanje doktor bogoslovije

Objavljeno:

-Ustanite Mićoviću! Kakvo je vaše imovno stanje?

Ovim rečima obratio se Igor Đuričković, predsednik sudskog veća Osnovnog suda u Nikšiću episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju, u procesu koji se vodi protiv njega i osam nikšićkih sveštenika.

-Nije pristojno da to pitate jednog monaha, jer monah nema lične imovine, a ima sve!, kratko je odgovorio vladika Joanikije.

foto: Printscreen

Zbog litije koja je u Nikšiću organizovana 12. maja na praznik Svetog Vasilija optužnica je podignuta protiv episkopa i osam nikšićkih sveštenika Slobodana Jokića, Dragana Krušića, Danila Zirojevića, Vasilija Brborića, Željka Rojevića, Ostoje Kneževića, Mirka Vukotića i Nikole Marojevića.

Sveštenik Marojević insistirao je da mu se prepiska ubuduće dostavlja na ćirilici i da uz njegovo ime bude istaknuto zvanje doktor bogoslovije.

Zbog nemogućnosti da sveštenik Slobodan Jokić zbog zdravstveih problema prisustvuje prvom ročištu, današnje je prekinuto, a nastavak zakazan za 16. jul.

Veliki narod sabrao se kod zgrade Osnovnog suda kako bi dao podršku vladici Joanikiju i okrivljenim sveštenicima. Skandiralo se „Ne damo svetinje“, Ne damo vladiku i sveštenike!“ , „Ustala je Crna Gora svetinja se brani mora, Milo lopove!“ Veliku podršku Nikšićana dobili su nedavno uhapšeni sveštenici iz Podgorice, Danilovgrada i Bara, koji su došli da daju podršku episkopu Joanikuju i nikšićkom sveštenstvu. Tu je bilo i sestrinstvo Manastira Svetog apostola Luke iz Župe nikšićke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.