U BUDVI NAPETO, SVE VIŠE POLICIJE: Građani se okupili i traže od policajaca da urade ovu stvar!
U BUDVI NAPETO, SVE VIŠE POLICIJE: Građani se okupili i traže od policajaca da urade ovu stvar!, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC, Ilustracija

TENZIJA

U BUDVI NAPETO, SVE VIŠE POLICIJE: Građani se okupili i traže od policajaca da urade ovu stvar!

Ispred Centra za bezbednost nalazi se nekoliko stotina građana

Objavljeno: 11:18h

Jake policijske snage blokirale su sve ulaze u strogi centar Budve, gde je zgrada Opštine i Centar za bezbednost, u kome se nalaze privedeni čelnici Opštine. Specijalne jedinice i policijske patrole nalaze se na gotovo svakoj gradskoj raskrsnici, javlja reporter Sputnjika.

Glavna magistrala je blokirana za saobraćaj, a policajci preusmeravaju vozila tako da ne može kroz Budvu da se prođe do Jaza i dalje u pravcu Boke kotorske.

Ispred Centra za bezbednost nalazi se nekoliko stotina građana, a policijske snage su kordonima opasale i to zdanje kao i opštinu koja se nalazi oko 50 metara dalje.

Reporter Sputnjika se uverio da su građani jako uznemireni i revoltirani, kako kažu, brutalnom silom koju je policija primenila prilikom hapšenja opštinskih čelnika. Neki očevici tvrde da je policija i pretukla privedene lokalne političare, a jedno vozilo hitne pomoći je pod rotacijom nekoga odvezlo u pravcu Kotora.

Okupljeni građani pozivaju policajce da „budu ljudi i skinu uniforme“.

U međuvremenu, građanima su uspeli da se pridruže i poslanici Demokratskog fronta i Demokratske stranke. Sa narodom je i bivši gradonačelnik Budve Dragan Krapović koji je rekao da je nečuveno da je policija kolenom na vrat gušila ljude kao američka policija Džordža Flojda.

Trenutno je situacijau gradu izrazito napeta.

Podsetimo, policija je jutros sa 10 kombija došla ispred zgrade SO Budva i uhapsila gradonačelnika Marka Carevića i predsednika Skupštine opštine Krsta Radović. Policija je upotrebila i hemijska sredstva, a razbijeni su i prozori na zgradi Opštine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.