BRUKA I SRAMOTA MILOVIH POLICAJACA: Šef policije obezbeđivao litiju u šorcu i patikama! (FOTO)
Ovakva praksa predstavnika institucija podseća na pozdrav građana u trik majici direktora policije Veselina Veljovića, Foto: Printscreen

strašno

BRUKA I SRAMOTA MILOVIH POLICAJACA: Šef policije obezbeđivao litiju u šorcu i patikama! (FOTO)

Radovan Đurišić je stajao ispred Hrama pored barskog načelnika policije Veselina Magočevića, u šorcu i patikama

Objavljeno:

Jučerašnju litiju u Baru obezbeđivao je rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Bar Radovan Đurišić u službenom šorcu i patikama, u skladu sa etičkim kodeksom nepoštovanja i omalovažavanja građana i Crkve, ustanovljene ideološkim naredbama vrha crnogorske vlasti, piše portal IN4S.

Kako bi doprinio atmosferi stvaranja krivičnog događaja od sveštene Litije održane u nedelju 14.06.2020. godine ispred Hrama Sv. Jovana Vladimira u Baru, rukovodilac ODT Bar Radovan Đurišić je stajao ispred Hrama pored barskog načelnika policije Veselina Magočevića, u šorcu i patikama. Rukovodilac tužilaštva se nije udostojio da se pristojno obuče, niti da ukaže osnovno poštovanje sveštenoj radnji održane litije, kao i okupljenim građanima Bara ispred barskog Hrama.

Ovakva praksa predstavnika institucija podseća na pozdrav građana u trik majici direktora policije Veselina Veljovića prilikom održavanja crkvene litije u Podgorici, a ovaj dres kod izgleda ima snagu službenog uputstva za predstavnike crnogorskih državnih organa, kada provode službene radnje prema sveštenim licima i kanonskoj instituciji Srpske pravoslavne crkve. Gospodin Đurišić je na prečac promovisan u rukovodioca ODT Bar krajem januara 2020.godine u paketu kadrovskih reformi koje bi trebalo da se obračunaju sa statusom, ugledom i imovinom kanonske institucije SPC u Crnoj Gori.

foto: Printscreen

Do tada je bio portparol istog, te kao takav jako dobro poznaje uzuse odnosa prema građanima i javnosti, naročito u službenim aktivnostima. Ovo je tužilac koji je oduzeo predmet znatno iskusnijoj koleginici koja se izjasnila da nema osnova za krivično gonjenje sveštenika tokom održavanja litije za praznik Sv. Jovana Vladimira u Baru, kako bi pronašao bilo kakvu, pa makar i malicioznu konstrukciju u cilju krivičnog gonjenja barskih sveštenika.

Saslušanje Arhijerejskog namjesnika barskog gospodina Slobodana Zekovića zakazano je kod ovog tužioca u utorak 16.06.2020. godine sa početkom u 9.00 sati u prostorijama ODT Bar, piše portla IN4S.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/In4S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.