SPUŽ ĆE EKSPLODIRATI?! Vođe zaraćenih klanova uskoro oči u oči u zatvoru! SVI STREPE OD NJIHOVOG SUSRETA
Vođe zaraćenih klanova uskoro oči u oči u zatvoru, Foto: Printscreen

NASTAĆE HAOS

SPUŽ ĆE EKSPLODIRATI?! Vođe zaraćenih klanova uskoro oči u oči u zatvoru! SVI STREPE OD NJIHOVOG SUSRETA

Iz Spuža je nedavno pušten da se iz kućnog pritvora brani Slobodan Kašćelan

Objavljeno:

Pitanje je dana kada će vođa “kavačkog klana” Radoje Zvicer iz Ukrajine biti proteran u Crnu Goru, u malu baru prepunu mafijaških krokodila. Naime, on će po izručenju biti smešten u zatvor u Spužu, gde se već nalazi njegov krvni neprijatelj prvi čovek “škaljaraca” Jovan Vukotić.

– U tom zatvoru je vanredno stanje već godinama, a ne pomažu ni strože mere bezbednosti. Tako je u zatvorskom krugu, na terenu za rekreaciju, ranjen “škaljarac” Ranko Radulović, koji je napadnut na klasičan robijaški način. Dok su njegovi saučesnici stali ispred stražara, na njega se zaleteo Nikola Drecun i uspeo da ga ubode improvizovanim nožem dva puta u leđa. Situacija je u tom zatvoru napeta, to je tempirana bomba koja može da eksplodira svakog trenutka – kažu izvori ovog lista.

Iz Spuža je nedavno pušten da se iz kućnog pritvora brani Slobodan Kašćelan, jedan od vođa “kavčana”. Dolazak još jedne krupne zverke na nišan ljutim neprijateljima zadaje veliku brigu zatvorskoj upravi.

foto: Pritnscreen

– Oni gledaju da ih izoluju jedne od drugih, ali to jednostavno nije moguće. Zatvorenici brzo saznaju ko su novi gosti i u koju ćeliju su smešteni. Već je postao običaj da pripadnike suparničke grupe dočekuju posebnom dobrodošlicom. Kada je Vukotić stigao, svi pripadnici “kavačkog klana” su zviždali iz svojih ćelija. Kada je svojevremeno Kašćelan dolazio, prvog dana su neki od zatvorenika gađali prozor njegove ćelije, čisto da mu stave do znanja da znaju gde je – kaže sagovornik beogradskog lista.

Stručnjaci kažu da valjda nigde na svetu, osim u Crnoj Gori i SAD, ne drže pripadnike različitih i zaraćenih bandi u istom zatvoru.

Ubijen snajperom dok je šetao

Da crnogorski mafijaši ni u zatvoru nisu sigurni, govori slučaj od 22. septembra 2016, kada je Dalibor Đurić ubijen snajperom dok je bio u šetnji.

Ubica je bio sakriven na brdu udaljenom 300 metara i ispalio metak pravo u srce. Nedugo zatim pojavila se informacija da Đurić nije ni smeo da boravi na poluotvorenom odeljenju, gde je prebačen samo nekoliko meseci pre ubistva, jer se znalo da je njegova bezbednost ugrožena. O ovoj likvidaciji istražitelji su pričali kao dobro organizovanoj i unapred pripremljenoj.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.