ISPRAVKA: Pomorci nisu hapšeni, mada jesu pravili probleme u avionu
Milo Đukanović, Foto: Youtube printscreen/Radio Snaga Naroda- zvanični kanal

INCIDENT

ISPRAVKA: Pomorci nisu hapšeni, mada jesu pravili probleme u avionu

U avionu su bila 143 pomorca iz Crne Gore i njih 177 iz Srbije, Albanije, BiH i Hrvatske

Objavljeno: 17:41h

*Napomena: Ovaj članak je ispravljen zbog netačnih navoda da su uhapšeni crnogorski pomorci koji su se vraćali iz Amerike u Pogoricu. Izmenjen je deo teksta u kojem se ovo tvrdilo, kao i naslov. Tekst je izmenjen na osnovu analize portala Raskrinkavanje.me

Specijalni avionski let kojim je iz Barbadosa u Podgoricu prevezeno 317 pomoraca bio je inceidentan, i o tome su pisali brojni mediji.

Neki su preneli da su "bruku" napravili crnogorski pomorci, koji su posle zatočeništva od oko 75 dana na brodovima kompanije ''Royal Caribien'' u četvrtak oko 20 sati poleteli sa aerodroma u Bridžtaunu ka Podgorici.

Kako su netačno pisali mediji, njih 15 je "zbog maltretiranja posade aviona, pušenja i drugih ''cirkusa'' koje su priređivali tokom leta ka domovini, odmah posle sletanja na aerodrom u Podgorici, uhapšeno.

Kako pišu mediji, "pušilo se u toaletu, palili su se senzori, posada je upozoravala kolege... Malo-malo pa su nastajale prepirke. U jednom trenutku nastala je gužva u avionu. Ne znam šta se tačno desilo"

Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je potvrdilo probleme na avionskom letu sa Barbadosa, ali nije bilo riječi o hapšenju pomoraca, već je s njima policija obavila razgovor u policijskoj stanici na aerodromu.

Rukovodilac Operativnog štaba za sprovođenje aktivnosti u vezi povratka crnogorskih državljana iz inostranstva, Dragan Pejanović, kazao je da tokom leta pojedini putnici nijesu poštovali pravila letenja.

“Policija je nakon sletanja, u saradnji sa posadom, identifikovala 13 građana, od kojih su četiri crnogorska državljanina, četiri državljanina Hrvatske, četiri BIH i jedan državljanin Srbije. Oni su dovedeni u policijsku stanicu na aerodromu gdje je obavljen razgovor sa njima, a uzete su izjave i od stjuarta i stjuardese koji su saopštili da se ti građani nisu pridržavali pravila koja važe prilikom letenja. Na stjuartu i stjuardesi nije bilo vidljivih povreda, niti su oni ukazivali na bilo koju vrstu fizičkog kontakta, osim na nepoštovanje pravila koja važe na letu“, istakao je Pejanović na konferenciji za novinare.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.