POHAPŠENO POLA CRNE GORE: Objavljeno ko je priveden sinoć, ovo je HAOS!
Crna Gora na nogama, Foto: Youtube printscreen

IZVEŠTAJ POLICIJE

POHAPŠENO POLA CRNE GORE: Objavljeno ko je priveden sinoć, ovo je HAOS!

U više crnogorskih gradova prosle noći su organizovani potestni skupovi zbog hapšenja vladike niksićko-budimljanskog Joanikija I sveštenika Mitropolije crnogosko primorske

Objavljeno:

Crnogorska policija saopštila je danas da je tokom prethodnog dana I večeri u više gradova procesuirano više osoba, zbog izazivanja nereda I okupljanja protivno naredbama Ministarstva zdravlja, a da je u jučerasnjm neredima povređeno 26 policajaca, od kojih je jedan zadržan na bolničkom lečenju.

U više crnogorskih gradova prosle noći su organizovani potestni skupovi zbog hapšenja vladike niksićko-budimljanskog Joanikija I sveštenika Mitropolije crnogosko primorske, a potom i zbog odbijanja zahteva za njihovo puštanje na slobodu.

Prema poliijskom saopštenju dostavljenom Tanjugu, u Pljevljima i Nikšiću je došlo do incidenata gde su, kako se tvrdi, okupljeni građani policijske službenike “brutalno napali bez razloga, zasipajući ih kamenicma, flašama, pirotehničkim sredstvima i drugim predmetima”.

“Postavkom služžbe, profesionalnim postupanjem i efikasnom reakcijom policija je u ova dva grada uspostavila red i mir u veoma kratkom roku”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su osim toga, građani oštetili službena vozila i opremu dok su, kako kažu, pojedine grupe izgrednika u Nikšiću “uništavale i gradski mobilijar”.

Tvrdi se da je policija u Nikšiću sprovodeći kontrolu aktera protestnih dešavanja pronašla i hladno oružje - sekiru i nožž.

“Odgovorne osobe za organizovanje okupljanja i akteri incidenata biće identifikovane, locirane i sprovedene pred lice pravde”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su u Nkšiću privredena 32 lica, a protiv njihiv 20 su podnete prekršajne prijave.Navodi se I da su aktivnosti na daljoj identifikaciji i procesuiranju odgovornih lica su u toku.

U Pljevljima je privedeno devet osoba, od kojih je jedna uhapšen zbog krivičnog dela napada na služžbeno lice u vršenju službene družnosti, a pet je prekršajno procesuirano.

“Grupa građana je kamenovala i zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova gde su polomljena i stakla na prozorima, a pljevaljska policija ima saznanja ko su organizatori incidenata i intenzivno se radi na njihovom lociranju i procesurianju”.

U Podgorici su uhapšene tri osobe za, kako se navdi, krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, jedno za prekšaj javnog reda I mira I jedna zbog napada na policijskog službenika.

Navodi se da su u Podgorici zahvaljujuhi radu opolicije sprečena nedozvoljena javna okupljanja i izazivanje nereda.

Pet osoba je uhapšeno u Andrijevici zbog sumnje da su izvršila krivično delo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Ova lica su, navode, blokirala regionalni put Berane - Andrijevica i sa te lokacije je policija nakon razbijanja blokade puta privela 12 lica.

Jedna osoba je uhapšena u Herceg Novom, a tereti se za prekršaj javnog reda I mira.

Budvanska policija je zbog organizovanih kolona vozila, koje su se kretale kroz grad, u Centar bezbednosti pozvala 25 lica, od tog broja 14 osoba je sankcionisano zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, navodi se u saopštenju crnogorske Uprave policije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.