OGLASIO SE I MATIJA BEĆKOVIĆ O CG: Ovim hapšenjima režim neće nauditi sebi, zemlja se pod njima odavno otvorila
Matija Bećković, Foto: Damir Dervišagić

ZABRANJEN PISAC

OGLASIO SE I MATIJA BEĆKOVIĆ O CG: Ovim hapšenjima režim neće nauditi sebi, zemlja se pod njima odavno otvorila

On kaže da su klirici u Nikšiću uhapšeni i osuđeni po mraku, u jedinom sudu na svetu koji radi noću

Objavljeno:

Korona najnovije oružje crnogorskog režima u borbi protiv SPC. Najpre je to oružje zaustavilo litije, a sada mole Boga da korona potraje da se litije ne nastave - kaže akademik Matija Bećković.

- Uzalud je Crkva poštovala propisane mere i dobijala priznanja i zahvalnost od medicinske struke. Najpre je mitropolit Amfilohije saslušan u policiji zato što je držao opelo Momčilu Krivokapiću, svom najistaknutijem svešteniku, stubu Srpske crkve u Boki Kotorskoj. Drugi put je počinio isti zločin sahranjujući najpoštovanijeg istoričara Vladimira Jovićevića, koji je bio i član Eparhijskog saveta Mitropolije. Juče je uhapšen episkop Joanikije i svi sveštenici Sabornog hrama u Nikšiću, zato što su proslavljali Svetog Vasilija Ostroškog, na njegov dan, u Ostrogu i u njegovom hramu - navodi Bećković.

On kaže da su klirici u Nikšiću uhapšeni i osuđeni po mraku, u jedinom sudu na svetu koji radi noću.

- Tim bezakonjem neće nauditi ni vladici Joanikiju, ukrasu Srpske crkve, ni njegovim sveštenicima, već će ih ukrasiti novim trnovim vencima na crnogorskoj Golgoti. Ovim hapšenjem režim neće nauditi ni sebi, jer se zemlja pod njima odavno provalila. Na referendumu se nije glasalo za obnovu crnogorske države, jer je Crna Gora država već bila. Glasalo se i izglasalo protiv Srbije. Borba protiv nje traje, a najveći neprijatelji su Srbi u Crnoj Gori i njihova crkva, jedina institucija koju imaju - poručuje Bećković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.