Milo je mafijaš, Crna Gora je meka kriminala!

serdar vojvoda skupih provoda

Milo je mafijaš, Crna Gora je meka kriminala!

-Crna Gora u stvarnosti funkcioniše kao mafijaška država - navodi se u obrazloženju prve nagrade za istraživačku priču o porodičnoj banci premijera Crne Gore na konferenciji u Lilehameru koju je dobio tim Projekta za izveštavanje o organizovanom kriminalu
Objavljeno:

Istraživačka priča koja je otkrila mrežu tokova novca povezanu sa porodicom crnogorskog premijera Mila Đukanovića, dobila je prvu nagradu na Globalne mreže istraživačkog novinarstva (GIJN) na konferenciji u norveškom Lilehameru. Nagradu "Global shining light" dobilo tim Projekat za izveštavanje o organizovanom kriminalu i korupciji (OCCRP), za seriju tekstova o Prvoj banci Crne Gore u projektu "Unholy Alliances". nagrađeni članovi tima su Miranda Patrucić, Stevan Dojčinović, Dejan Milovac i Lejla Čamdžić.

Projekat "Unholy Alliances", koji je vodila Patrucić, je priča o Crnoj Gori kao državi mafije, navodi se u saopštenju GIJN. Istraživanje, koje je trajalo godinu, otkrilo je kako su premijer Crne Gore Milo Đukanović i njegova porodična banka u centru veza vlade, organizovanog kriminala i biznisa. - Daleko od modela kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, Crna Gora u stvarnosti funkcioniše kao mafijaška država, navodi se u obrazloženju nagrade. (Espreso.co.rs / Kolektiv )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.