ISPRAVKA: Komandant mornarice NIJE UHAPŠEN, sproveden je u karantin
Iz policije poručuju da će bez izuzetka sprovoditi privremene mere nadležnih institucija, Foto: Shutterstock

ozbiljna stvar

ISPRAVKA: Komandant mornarice NIJE UHAPŠEN, sproveden je u karantin

Kako objašnjava RTCG, on je prekršio privremenu meru samoizolacije

Objavljeno: 17:21h

*Napomena: Ovaj članak je ispravljen zbog pogrešnih navoda da je komandant Mornarice Vojske Crne Gore uhapšen. Izmenjen je deo teksta u kojem se ovo tvrdilo, kao i naslov. Tekst je izmenjen na osnovu analize portala Raskrinkavanje.me

Policija u Baru podnela je krivičnu prijavu protiv komandanta Mornarice Vojske Crne Gore V.T. (46) iz tog grada, zbog sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Kako objašnjava RTCG, on je prekršio privremenu meru samoizolacije, koja mu je određena rešenjem Uprave za inspekcijske poslove, pa je, u saradnji sa sanitarnim inspektorom, sproveden u karantin.

Iz policije poručuju da će bez izuzetka sprovoditi privremene mere nadležnih institucija u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Portal “Espreso,rs” objavio je 25.marta tekst pod nazivom “Uhapšen komandant mornarice”, što je naslov koji ne odgovara činjenicama u tekstu.

Iako naslov teksta sadrži informaciju da je komandant crnogorske mornarice uhapšen te tvrdnje u sadržaju nema, već piše da je oficira Vojske Crne Gore policija u saradnji sa sanitarnom inspekcijom sprovela u karantin.

Nacionalni crnogorski javni servis, ali i drugi mediji koji su preneli ovu informaciju sa Twitter naloga Uprave policije objavili su da je komandant mornarice sproveden u karantin i nisu pravili insinuacije o hapšenju.

Dva dana nakon zvanične objave Uprave policije o sprovođenju komandanta ratne mornarice u karantin crnogorski mediji su objavili dodatno iz nezvaničnih izvora da je on podneo ostavku na tu funkciju, što su preneli i regionalni portali. Vijest o ostavci portal Espreso nije objavio.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.