VELIKI MILOV UDAR NA SPC: Crnogorci odlučili da ne dozvole povratak 300 sveštenika?!
Nov način obračuna sa SPC, Foto: Emilija Jovanović

ludilu nema kraja

VELIKI MILOV UDAR NA SPC: Crnogorci odlučili da ne dozvole povratak 300 sveštenika?!

Sveobuhvatna akcija je planirana istovremeno u svim krajevima Crne Gore

Objavljeno: 08:40h

Juče je nakon konsultacija u vrhu Uprave policije donesena odluka da se „više od 300“ sveštenika, monaha i monahinja koji su godinama i decenijama na službi u jednoj od četiri eparhije SPC u Crnoj Gori, a koji navodno nemaju uredne radne dozvole i prijavljena boravišta, „isprati“ van zemlje, tvrde pouzdani izvori IN4S bliski policijskom rukovodstvu. Zatraženo je da im se ne dozvoli povratak ni pod kakvim uslovima.

Sveobuhvatna akcija je planirana istovremeno u svim krajevima Crne Gore i teret operacije ali bez pisanih naređenja biće prebačen na običnu policiju kojoj će biti izdato usmeno naređenje.

Pod izgovorom isteklih dokumenata ili neodgovarajućih garancija sveštena lica bila bi tretirana kao stranci i sa njima bi se postupalo po principu hitnosti uz automatsku deportaciju.

IN4S podsjeća da godinama unazad sveštenici imaju nepremostive teškoće prilikom prijave boravišta ili dobijanja radne dozvole zbog namernih opstrukcija službenika MUP-a, odnosno policije. Od Mitropolije se tražilo da u skladu sa Zakonom iz 1974. prijavi delovanje (registruje se) kako bi važili zahtevi za angažovanjem na našoj teritoriji.

Ostaje tek da se vidi koga sve crnogorska Vlada, jer ona očigledno stoji iza ove akcije, smatra strancem i koliko sveštenih lica nije poželjno u Crnoj Gori. Informacije kažu da će policajci biti prinuđeni i obavezani da u krajnjem posećuju svešteničke domove i proveravaju do detalja ispravnost njihovih dokumenata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/IN4S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.