ZLOKOBNA PORUKA MILA ĐUKANOVIĆA: Njegove reči posle LINČA SRPSKOG MLADIĆA SEKU POPUT BRITVE!
Kome bi, sa zerom zdravog razuma, palo na pamet da od manastira pravi restoran, ili od crkve hotel, Foto: Fonet

ŠTA REČE?

ZLOKOBNA PORUKA MILA ĐUKANOVIĆA: Njegove reči posle LINČA SRPSKOG MLADIĆA SEKU POPUT BRITVE!

To je smešno i bedno i gotovo da ga ne treba komentarisati

Objavljeno:
  • 39

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da se zloupotrebama verskih osjećanja građana želi srušiti Crna Gora i pozvao građane da ne budu deo tog “ludačkog pokreta” i odbacio ocene da se Zakon o slobodi veroispovesti donosi zarad valorizacije turističkih objekata. On je, na sednici Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Titvu, poručio građanima da ne dozvole da se njihova verska sloboda zloupotrebljava na način na koji se zloupotrebljava ovih dana po Crnoj Gori, a zloupotrebljava se da bi se srušila Crna Gora.

On je, kako se navodi u saopštenju, pozvao građane da ne dozvole da budu deo "tog ludačkog projekta".

"Mi imamo vrlo jasnu nameru, a to je da obezbedimo bespogovornu implementaciju onoga što su ustavna određenja u Ustavu Crne Gore, a to je odvojenost crkve i države i zagarantovana sloboda veroispovesti“, kazao je Đukanović povodom Zakona o slobodi veroispovesti i protesta i litija koje organizuje Srpske pravoslavna crkva.

On je kazao da je Zakon pokušaj da državi vratimo ono što joj pripada, što je od nje nezakonito otuđeno. "I tu se sada upotrebljavaju laži i manipulacije, da se otima od crkve", rekao je Đukanović.

On se osvrnuo i na, kako je rekao, drugu manipulaciju koja se plasira u javnosti a koja se odnosi na tvrdnje da neko želi da turistički valorizuje i privatizuje crkvene objekte.

"To je smešno i bedno i gotovo da ga ne treba komentarisati. Kome bi, sa zerom zdravog razuma, palo na pamet da od manastira pravi restoran, ili od crkve hotel. Dakle, to što su do sada koristili pravoslavni vernici koristiće i ubuduće, dakle sve što je bilo u funkciji ostvarivanja verskih prava i sloboda i dalje će biti u toj funkciji", izjavio je Đukanović.

Kako navode iz DPS-a, Đukanović je komentarisao i "manipulaciju koju često u javnosti plasiraju predstavnici SPC i njima bliske opozicione stranke, a to je da se želi uzeti imovina od SPC i dati Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, registrovanoj 1993. u Crnoj Gori".

"O tome zaista nema pomena. O tome ne govorimo u tom zakonu. Mi smo u svom programu kazali da želimo da obnovimo Pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori, da želimo da to radimo kao odgovorni ljudi, zato što živimo u u jednom teškom paradoksu za balkanske uslove", rekao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media