POČELA VELIKA OTPUŠTANJA U CRNOJ GORI! Veliki problemi za Mila!
Foto: Facebook printscreen

UŽAS

POČELA VELIKA OTPUŠTANJA U CRNOJ GORI! Veliki problemi za Mila!

Pad prometa se odnosi na prodaju odeće, obuće, aksesoara, i nije zabeležen u supermarketima

Objavljeno: 09:46h

Iz kompanije Delta Siti, koja upravlja istoimenim trgovačim centrom u Podgorici, kažu da su njihovi zakupci za tri meseca, koliko se u Crnoj Gori primenjuje Zakon o unutrašnjoj trgovini, kojim su nedelja i državni praznici postali neradni dani, zabeležili pad prometa od 18 posto i da su otpustili više od 80 radnika.

Pad prometa se odnosi na prodaju odeće, obuće, aksesoara, i nije zabeležen u supermarketima, rekli su iz Delta Sitija za Vijesti.

- Do sada je preko 80 ljudi ostalo bez posla. Ovaj broj će se povećavati shodno procesu optimizacije radnih mesta, koji je u toku. Ono što predlagači zakona nisu uzeli u obzir, to je specifičnost šoping molova, koji više predstavljaju deo turističke ponude svake destinacije, u ovom slučaju grada Podgorice", naveli su iz te kompanije.

Dodaju da je šoping mol građanima Podgorice i Crne Gore i turistima najatraktvniji i najdostupniji tokom vikenda, odnosno danima kada oni ne idu na posao.

- Primetan je trend odlazaka građana u Skadar, Trebinje i Dubrovnik nedeljom, gde trgovine, posebno modne maloprodaje rade. U svim državama regiona i većini evropskih zemalje, šoping molovi su izuzeti iz primene ovog zakona zbog značaja koji imaju u ekonomskom i socijalnom sistemu - ističu iz ove kompanije.

Upravo su firme koje upravljaju šoping molovima u Crnoj Gori tražile od Unije poslodavaca da pokrene ocenu ustavnosti ovog zakona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.