POSLANICI DEMOKRATSKOG FRONTA OSTAJU BEZ POLOVINE PLATE! Branili SRBE i SPC, pa NAGRABUSILI
Poslovnik predviđa da odluku o novčanoj kazni za poslanika donosi Administrativni odbor, Foto: Reuters

užasna mera

POSLANICI DEMOKRATSKOG FRONTA OSTAJU BEZ POLOVINE PLATE! Branili SRBE i SPC, pa NAGRABUSILI

Uprkos protivljenju poslanika DF Zakon o slobodi veroispovesti je usvojen praktično pred zoru u noći između 26. i 27. decembra

Objavljeno:

Poslanici opozicionog Demokratskog fronta (DF), njih 17. mogli bi da budu kažnjeni oduzimanjem 50 odsto zarade zbog mere udaljenja sa sednice, koju im je izrekao predsednik Skupštine Ivan Brajović, na skupštinskom zasedanju 26. decembra prošle godine, a koju oni nisu ispoštovali, piše podgorička Pobjeda.

Poslanici opozicionog Demokratskog fronta protivili su se tada usvajanu spornog Zakona o slobodi veroispovesti, a nakon izrečene mere udaljenja, koju oni nisu ispoštovali, uhapšeni su i nasilno su izbačeni iz parlamenta.

Pobeda, pozivajući se nezvanične izbore, piše da bi odluka o umanjenju plate poslanicima DF trebalo da bude doneta do 20. januara, što, kako se navodi, znači da bi im već januarske zarade mogle biti umanjene za pola.

Uprkos protivljenju poslanika DF Zakon o slobodi veroispovesti je usvojen praktično pred zoru u noći između 26. i 27. decembra.

Poslovnik predviđa da odluku o novčanoj kazni za poslanika donosi Administrativni odbor, na zahtev generalnog sekretara parlamenta.

BONUS VIDEO:

KURIR SE PRVI VOZIO NAJSAVREMENIJOM LETELICOM PO NEVREMENU: „ERBASOV“ Novi helikopter jači od magle i košave!

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.