KRIMI BRAČNI PAR PUSTOŠIO LUKSUZNE BUTIKE: Slučajno ih odao CRNOGORAC SA PSOM!
Slučajno ih odao CRNOGORAC SA PSOM!, Foto: POLIZIA DI STATO / SCREENSHOT

PALA GRUPA PLJAČKAŠA

KRIMI BRAČNI PAR PUSTOŠIO LUKSUZNE BUTIKE: Slučajno ih odao CRNOGORAC SA PSOM!

Članovima ove kriminalne grupe je za svaku provalu, kao i za beg s plenom, trebalo manje od jednog minuta!

Objavljeno:

Bračni par iz Podgorice uhapšen je u Italiji zbog sumnje da su počinili više teških krađa i razbojništava na području Ređo Emilije, Verone i Barija. Radi se o S. K. (37) i F. K. (29), koji su bili deo organizovane kriminalne grupe sa Balkana koja je pljačkala benzinske pumpe, zlatare i butike i upadala u vile starijih ljudi.

Bračni par je osumnjičen za više oružanih pljački. Za razliku od drugih članova kriminalne grupe, kako se navodi, supružnici iz Podgorice nisu bili nasilni i terete se samo za pljačke. Ostali članovi se terete i za pokušaje ubistva, pretnje i iznude.

Istražitelji sumnjaju da su oni članove grupe koja je nedavno razbijena i uhapšena, a koju je predvodio takođe jedan crnogorski državljanin.

Ova grupa uhapšena je zbog milionske pljačke butika.

Članovima ove kriminalne grupe je za svaku provalu, kao i za beg s plenom, trebalo manje od jednog minuta!

Prema pisanju italijanskih medija, ukrali su više od pola miliona evra vredne dizajnerske torbe, galanteriju i odeću.

Crnogorski državljanin L. M. (39) uhapšen je zajedno sa jednim Hrvatom i Srbinom u pljački italijanskih butika. Procenjuje se da su ukrali robu vrednu blizu milion evra.

Italijanski mediji pišu da je Crnogorac, kom u dokumentima piše da mu je mesto prebivališta Beograd, bio vođa bande koja je u proteklih mesec dana izvršila pljačke u tri italijanska grada. Osim njega, kriminalnu grupu su činili i J. A. (52) i V. K. (41).

“Provalnički trojac, kojem je za svaku provalu, kao i za beg s plijenom, trebalo manje od jednog minuta, ukrao je više od pola miliona evra vredne dizajnerske torbe, galanteriju i odeću”, objavio je hrvatski Jutarnji list.

Pljačkali pod okriljem noći

U provalničke akcije odlazili su uglavnom pod okriljem noći. Oni su 9. oktobra, oko 5.30 ujutro, u mestu Riva del Garda, obili bravu luksuznog butika “Vanda”. Čim se oglasio alarm, otvorili su vrata i velikom brzinom s polica poskidali i natrpali u velike vreće razne torbe renomiranih brendova D&G, Burberry, Dsquared, Michael Kors… Prema proceni vlasnika butika, vrednost ukradene robe je oko 50.000 eura.

U mestu Forte dei Marmi, iz trgovine “Falkoneri” ukrali su robu vrednu 90.000 eura, a 1. novembra su iz popularnog butika Duca di San Giusto y Koptini d’ Ampeko otuđili robu u vrednosti od oko 400.000 evra.

Sa psom išao u izvidnice

Tu njihovim aktivnostima nije kraj, jer ih italijanski istražitelji sumnjiče i za pokušaj provale u butik “Lorenceti” u skijalištu Madona di Kampiljio. Tog 7. oktobra, u zoru, oterao ih je alarm čim su napravili rupu u zidu. Pre svake pomno planirane akcije, 39-godišnji L.M., inače višestruki povratnik, išao je sa psom Avatarom u izvidnice. Potom su mu se na odabranoj lokaciji pridruživala dvojica saučesnika, koji su, uglavnom prema ustaljenom scenariju, provaljivali u butike i krali robu - navodi hrvatski list.

Kamere snimile razbojnike

Italijanski mediji navode da su svaku krađu ove kriminalne grupe zabežile nadzorne kamere sa okolnih lokala, a na svim snimcima uhvaćen je isti muškarac s istim psom. To je policiji bilo sumnjivo, pa je prvo identifikovan taj osumnjičeni.

Na snimcima video-nadzora u susednim uličicama zatim su uočili kako taj mladić sa psom ulazi u automobil švajcarskih tablica, koji su provalnici koristili i za beg sa lica mesta.

Policija je prilikom hapšenja trojice provalnika pronašla preko 1.500 komada ukradene skupocene garderobe.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.