MILO U KNINU SA HRVATIMA, MANDIĆ U PRAVOSLAVNOM MANASTIRU: Crnogorci nikad PODELJENIJI, stalno na IVICI SUKOBA
Andrija Mandić i Milo Đukanović, Foto: printscreen/youtube, Milo Đukanović

dan sećanja na žrtve

MILO U KNINU SA HRVATIMA, MANDIĆ U PRAVOSLAVNOM MANASTIRU: Crnogorci nikad PODELJENIJI, stalno na IVICI SUKOBA

DF kritikuje vlast u Crnoj Gori koja, kako kažu, ponovo šalje svog predstavnika u Knin "da učestvuje u ustaškom piru i proslavlja najveće etničko čišćenje u Evropi nakon Drugog svetskog rata"

Objavljeno: 18:50h

Predsednici Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije i članovi predsedništva Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević prisustvovaće ispred manastira Krušedol Danu sećanja na stradale i prognane Srbe u "Oluji", poručuju iz DF u saopštenju u kojem kritkuju vlast zbog odlaska u Knin.

"Tako će oni koji predstavljaju tradicionalnu Crnu Goru i koji se bore za vrednosti naših predaka biti sa svojim narodom na Danu sećanja na srpske žrtve, dok će naslednici Sekule Drljevića i politike crnogorskih ustaša biti na obeležavanju Oluje", navodi se u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

DF podseća da su pre 24 godine, u zločinačkoj akciji Oluja hrvatski ekstremisti pobili hiljade Srba, a da je proterano više od 250000, kako prenose beogradski mediji.

DF kritikuje vlast u Crnoj Gori koja, kako kažu, ponovo šalje svog predstavnika u Knin "da učestvuje u ustaškom piru i proslavlja najveće etničko čišćenje u Evropi nakon Drugog svetskog rata".

"Time su pljunuli i na svaku žrtvu iz Crne Gore koja je nastradala od strane hrvatske vojske i paravojske, na mučenike iz Lore koji su ubijani na najmonstruozniji način", navodi DF i poručuje da taj koji bude prisustvovao obeležavanju Oluje ne predstavlja Crnu Goru, već samo "marionetski, izdajnički režim i Mila Đukanovića".

Jasno je da je i većina građana Crne Gore ogorčena zbog namere vlasti da slavi zločine nad srpskim narodom, zaključuje DF.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.