HOĆE DA UGASE PORTAL VIJESTI.ME KROZ HAKERSKI NAPAD: Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope traži hitnu istragu
Foto: Pritnscreen

APELUJU

HOĆE DA UGASE PORTAL VIJESTI.ME KROZ HAKERSKI NAPAD: Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope traži hitnu istragu

Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope najstrože osuđuje ovakve napade i smatra ih novim načinom ograničavanja sloboda medija i izražavanja

Objavljeno: 15:17h

Nakon tri hakerska napada koja je crnogorski portal Vijesti.me doživeo u protekla tri dana, oglasilo se rukovodstvo Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope, a njihovo saopštenje prenosimo vam u celosti:

"Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope poziva nadležne organe u Crnoj Gori da hitno istraže pokušaj gašenja portala Vijesti kroz hakerski DDoS napad.

Portal Vijesti (www.vijesti.me), deo medijske grupacije Vijesti iz Crne Gore, članice Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope, u poslednja tri dana bio je predmet tri snažna hakerska DDoS napada, od čega je poslednji još uvek u toku. Portal Vijesti je ubedljivo najčitaniji i kredibilniji portal u Crnoj Gori, a radi se o mediju koji ima i najveće poverenje građana.

Prema informacijama dobijenim od strane međunarodnog razvojnog tima Vijesti iz Praga (Češka Republika), hakerski napadi su fokusirani na pokušaj obaranja portala Vijesti, posebno dela portala na kojem se nalaze ekskluzivne informacije o najnovijem slučaju potencijalne političke korupcije u Crnoj Gori na najvišem nivou.

Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope najstrože osuđuje ovakve napade i smatra ih novim načinom ograničavanja sloboda medija i izražavanja, ovog puta u digitalnom prostoru.

Pozivamo državne organe Crne Gore da hitno pokrenu istragu, otkriju nalogodavce ovih napada i najstrožije ih procesuiraju."

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.