CENE ODOŠE U NEBESA! Drastičan skok cene cigareta i gaziranih pića
Foto: Profimedia

novo poskupljenje

CENE ODOŠE U NEBESA! Drastičan skok cene cigareta i gaziranih pića

Zbog povećanja akciza na cigarete, gaziranu vodu sa dodatkom šećera, drastično su porasle cene cigareta, kao i gaziranih pića

Objavljeno:

Nakon povećanja poreza na dodatu vrednost i akciza, sa čime je počela 2018. godine, Vlada Crne Gore ne planira da se zaustavi.

U narednoj godini će nastaviti sa povećanjem akciza, a prioritetni cilj Vlade je konsolidacija javnih finansija koja je preduslov finansijske stabilnosti države i dugoročnog ekonomskog rasta.

U 2019. godini predviđeno je dalje povećanje akciza na cigarete u skladu sa “akciznim kalendarom, i povećanje akciza na gaziranu vodu sa dodatkom šećera ili drugih sredstava za zaslađivanje ili aromatizaciju. Takođe, od 2019. godine je planirano uvođenje akcize na ugalj u cilju dalje harmonizacije akcizne politike sa standardima EU, prenosi CDM. Zbog povećanja akciza na cigarete, gaziranu vodu sa dodatkom šećera, drastično su porasle cene cigareta, kao i gaziranih pića. S obzirom na to da će i u narednoj godini akcize rasti, građane Crne Gore očekuje novi skok cena ovih proizvoda.

Bonus video: PROSLAVA DANA MUP: Početak defilea

(Espreso.co.rs / CDM.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.