Smetao im? CRNOGORCI SKINULI PLAKAT POSVEĆEN SRPSKOJ VOJSCI
Foto: Printscreen/Prva TV

skandal

Smetao im? CRNOGORCI SKINULI PLAKAT POSVEĆEN SRPSKOJ VOJSCI

Crnogorska vlada je ranije ocenila da su ti bilbordi "pokušaj provokacije građanskog koncepta Crne Gore"

Objavljeno:

- Ustanovljeno je da ne postoje svi papiri koji su neophodni za postavljanje reklamnog materijala i pano je uklonjen - kazao je "Anteni M" načelnik Komunalne policije Aleksandar Mijatović.

Bilbord "Odbora za proslavu sto godina od oslobođenja Budve u Prvom svetskom ratu" izazvao je negativne reakcije u Crnoj Gori. Crnogorska vlada je ranije ocenila da su ti bilbordi "pokušaj provokacije građanskog koncepta Crne Gore".

Ranije je reagovalo i Ministarstvo kulture Crne Gore i upozorilo lokalnu vlast da zbog postavljanja bilborda mogu biti podnete krivične prijave. - Najsvežijom propagandom na području Budve, pre svega, šalju se poruke koje nemaju bilo kakvo utemeljenje u istorijskoj faktografiji. Nesumnjivo je da se kroz pokušaj falsifikovanja istorije pokušava isprovocirati građanski koncept Crne Gore - navodi se u tom saopštenju. Po navodima Ministarstva, "svi istorijski izvori nedvosmisleno ukazuju da je 'oslobađanje Budve', zapravo predstavljalo čin povlačenja austrougarske vojske sa Crnogorskog primorja, u čemu nije učestvovala armija ni jedne druge države". Ministarstvo kulture dodaje da su "srpske trupe ušle u Budvu tek po povlačenju austrougarskih", te da nije moguće govoriti o oslobađanju u bilo kojoj formi. Bilbord je postavljen na zahtev gradskog menažera Mila Božovića, iz Demokratskog fronta (DF), što su uglavnom kritikovali njegovi partneri u lokalnoj vlasti.

Sadržina bilborda je bila sporna i za građane Budve, od kojih su neki to ranije prijavili Komunalnoj policiji tražeći da ga ukloni.

Bonus video: (KURIR TV) KURIR NA LICU MESTA! EKSPLOZIJA JE BILA TOLIKO JAKA DA SU SE PROZORI TRESLI: Komšinica Živanka ispričala šta se dogodilo u centru Beograda! Od straha nije smela da izađe napolje!

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.