A DA VI UHAPSITE BRAĆU MAROVIĆE? Crna Gora žestoko odgovorila Srbiji
Zoran Pažin,ministar pravde Crne Gore, je pozdravio najavljene akcije Srbije protiv učinilaca krivičnih dela u Crnoj Gori, Foto: Printscreen Youtube

pale prozivke

A DA VI UHAPSITE BRAĆU MAROVIĆE? Crna Gora žestoko odgovorila Srbiji

Zoran Pažin, ministar pravde Crne Gore, imao je šta da kaže svojim srpskim kolegama

Objavljeno:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zabranilo je ulazak u tu državu crnogorskim državljanima koji se dovode u vezu sa obračunom kriminalnih klanova u Crnoj Gori, a ministar Nebojša Stefanović je kazao da se radi o nekoliko desetina ljudi. Pažin je u reagovanju naveo da pozdravlja najavu Stefanovića da Srbija priprema snažne represivne akcije protiv svih učinilaca krivičnih dela u Crnoj Gori koji bi bežanjem u susednu Srbiju mogli pokušati da izbegnu pravdu.

- Očekujem da će ove aktivnosti u Srbiji uključiti i hapšenje i izručenje Svetozara i Miloša Marovića, koji su pravosnažno osuđeni u Crnoj Gori i za kojima su, na zahtev Crne Gore, raspisane međunarodne Interpolove poternice, kazao je Pažin. Dodao je da Crna Gora ni nakon godinu nije dobila nikakvu informaciju o postupanju nadležnih organa Srbije po Interpolovim poternicama u slučaju Svetozara i Miloša Marovića. „Javne izjave Stefanovića dobar su povod da, i ovim putem, izrazim očekivanje da će gospodu Maroviće, koji se po saznanjima nadležnih organa Crne Gore nalaze na teritoriji Srbije, nadležni organi Srbije lišiti slobode i omogućiti da budu upućeni na izdržavanje zatvorske kazne u Crnoj Gori“, kazao je Pažin. On je poručio da će bezbednosni i pravosudni organi Srbije u Crnoj Gori, kao i do sada, imati pouzdanog partnera u borbi protiv svih oblika kriminala koji, nažalost, ne poznaje granice.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.