OVE GODINE LETUJETE U CRNOJ GORI? Policija je uvela NOVU akciju koje se morate paziti!
Foto: Profimedia

oprez!

OVE GODINE LETUJETE U CRNOJ GORI? Policija je uvela NOVU akciju koje se morate paziti!

Akcija "Helikopter" će se sprovoditi do kraja letnje turističke sezone

Objavljeno:

Vozače na crnogorskim drumovima policija će od danas nadzirati i iz vazduha.

To su najavili iz Uprave policije, saopštavajući da će se akcija "Helikopter" sprovoditi do kraja letnje turističke sezone, u sklopu rada štaba Operativne akcije Leto 2017.

BRUKA NA PLAŽI U CRNOJ GORI: Srbin spasavao dete u moru, a lopovi mu za to vreme ukrali 200 evra, telefon i sat!

- Kako bi se pružila podrška saobraćajnim patrolama u održavanju povoljnog stanja bezbednosti saobraćaja na putevima kao i sveukupnim aktivnostima koje štab realizuje - saopšteno je iz Uprave policije.

Podsetimo, svi turisti iz Srbije, koji žele da odu na letovanje u Crnu Goru, od prošle godine su u obavezi da pribave prijavu za boravak, inače će morati da plate kaznu od čak 60 evra. Istu ovu obavezu imaju i Crnogorci koji imaju srpsko državljanstvo, pa će i oni morati i zbog samo jednog prenoćišta kod roditelja ili rođaka boravak prijavljivati lokalnom MUP.

Sve ovo su posledice pooštrene primene Zakona o boravišnoj taksi, kojim je crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja i turizma odlučilo da zavede red i “napuni” budžet.

S druge strane, novčanom kaznom od 60 do 600 evra može se kazniti za prekršaj stranac ako u predviđenom roku nije podneo prijavu, odnosno odjavu boravka.

(Espreso.co.rs / Dnevno.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.