Klinci za primer: Srednjoškolci iz Bara snimili spot koji šalje fenomenalnu poruku (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

ugledno

Klinci za primer: Srednjoškolci iz Bara snimili spot koji šalje fenomenalnu poruku (VIDEO)

Ovi učenici su, uz pomoć svojih profesora, poslali jednu lepu poruku svima.

Objavljeno:

Talenat za ples, muziku i glumu učenici Gimnazije "Niko Rolović" dokazali su još jednom, i to u nesvakidašnjem videu "Ne rugaj se" koji je ove nedelje postavljen na Jutjub.

Spot i pesma snimljeni su u sklopu međunarodnog projekta Saveta Evrope čiji je cilj osnaživanje škole da neguje demokratsku kulturu i uvažavanje različitosti, kroz podršku i učešće celokupne zajednice.

Objavljena gej mapa Evrope: Gde je tu Srbija?

Gimnazija "Niko Rolović" je u projektu predstavnik Crne Gore, a partnerske zemlje su i Grčka, Mađarska, Poljska, Rumunija i Bugarska.

- Naša Gimnazija je odabrana kao pilot škola za sprovođenje akcionog istraživanja o položaju dece koja su u riziku od socijalnog isključivanja, a u školi će se, nakon istraživanja, realizovati određene akcije uz učešće ostalih interesnih grupa iz zajednice, - saopštili su ovim povodom iz uprave škole.

Pesmu su otpevale učenice Gimnazije Ksenija Ivanović, Vasilisa Savić, Anđela Nikolić, Jovana Krgović, Aleksandra Nonković i Arina Petrunina, direktorkaa Marija Đonović, i barski muzičar Gavro Gajo Ugrenović.

Muzički producenti bili su su Božidar Gagović i Novak Brajović koji je uradio i aranžman, profesorka Marica Nikitović je režirala spot, a Dejan Senić ga je sa svojim saradnicima snimio i montirao. Asistenti na snimanju bili su Igor Perčobić i Dragan Nana Profaca. Koordinator projekta je Slavica Vujović.

(Espreso.co.rs / Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.