SMENJEN DIREKTOR CRNOGORSKE POLICIJE: Razrešen dužnosti na telefonskoj sednici
Foto: Printscreen/Youtube/Vijesti Online

saopšteno

SMENJEN DIREKTOR CRNOGORSKE POLICIJE: Razrešen dužnosti na telefonskoj sednici

Premijer Milojko Spajić najavio je ranije na mreži X da će Vlada večeras na telefonskoj sednici razrešiti Brđanina.

Objavljeno: 23:47h

Vlada je večeras na telefonskoj sednici razrešila Zorana Brđanina, direktora Uprave policije.

Premijer Milojko Spajić najavio je ranije na mreži X da će Vlada večeras na telefonskoj sednici razrešiti Brđanina.

"Imajući u vidu da Uprava policije, kao organizaciona jednica MUP-a, koja vrši poslove u skladu sa zakonom o unutrašnjim poslovima, ne može ostati bez sistema rukovođenja, konstatujemo da će mandat direktora policije prestati zaključno na dan 12. marta 2024. godine. Imajući u vidu navedeno, zadužiću ministra unutrašnjih poslova da raspiše javni poziv za v.d. direktora policije od 4. marta do 10. marta 2024. godine, a što je u skladu sa dogovorom sa poslednje sednice Vlade, kako bi proces izbora bio što inkluzivniji i transparentniji i da bi odagnali bilo kakve sumnje u politizaciju te funkcije", rekao je Spajić.

Vlada će večeras na telefonskoj sjednici razriješiti gospodina Brđanina. Imajući u vidu da Uprava policije, kao organizaciona jednica MUP-a, koja vrši poslove u skladu sa zakonom o unutrašnjim poslovima, ne može ostati bez sistema rukovođenja, konstatujemo da će mandat direktora…

Objasnio je i kakvi će biti dalji koraci.

"Nakon završenog javnog poziva, ministar je dužan da za sednicu Vlade 12. marta dostavi izveštaj o sprovodenom javnom pozivu i spisak svih prijavljenih lica koja ispunjavaju uslove u skladu sa zakonom, a sve u cilju izbora najboljeg kandidata koji će se uhvatiti u koštac sa teškim zadatkom reforme policije", kazao je Spajić.

Spajić je nakon sednice vlade u petak rekao da Zoran Brđanin nema poverenje nijednog člana Vlade. Kazao je da nema ni njegovo poverenje, a da je Dritan Abazović za vreme 42. vlade uporno predlagao baš Brđanina.

00:48

ZNAMO KOME SU POTREBNI NEMIRI U GLAVNOM GRADU Kojčić: Nije problem smena vlasti, nego šta opozicija zaista hoće?

(Espreso/Kurir.rs/RTCG/PrenelaP.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.