PARTIJA BESNA NA JAKOVA MILATOVIĆA, OSULI PALJBU: Hitno se oglasili posle ostavke, UDARILI JAKO
Jakov Milatović, Foto: Instagram

saopšteno je

PARTIJA BESNA NA JAKOVA MILATOVIĆA, OSULI PALJBU: Hitno se oglasili posle ostavke, UDARILI JAKO

Jakov Milatović napustio je partiju Evropa sad

Objavljeno:

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je da je odavno primetna namera Jakova Milatovića da opstruira rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a, što je kulminiralo današnjim napuštanjem partije.

U saopštenju navode i da je "dobro što je Milatović shvatio da je vreme da napusti PES, kako društvo ne bi trpelo zbog ličnih nezadovoljstava".

Sada već bivše partijske kolege poručile su Milatoviću i da je "važno zbog Crne Gore da održi ono što u ostavci kazao, a to je da konačno počne raditi u interesu građana umesto na ličnoj promociji".

Jakov Milatović
Jakov Milatovićfoto: ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia

Milatović je danas podneo ostavku na sve funkcije u PES-u navodeći da je dosadašnji način rada partije "suprotan obećanom i vrednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta".

Iz PES-a su saopštili da su od preuzimanja vlasti, doprineli smanjenju tenzija u društvu i rešavanju problema dijalogom sa svim političkim i društvenim akterima.

"Ovaj dijalog je rezultirao izborom ključnih funkcija u pravosuđu, uspešnim popisom, povećanjem minimalnih penzija na 450 eura, kao prvog koraka programa Evropa Sad 2", navodi se u saopštenju PES-a.

Iz PES-a dodaju da su odblokirali proces evropskih integracija i da je Crna Gora bliža ulasku u EU nego ikad ranije.

"Nastavićemo da se zalažemo za izbor kompetentnih pojedinaca na ključne funkcije, iako razumijemo da to predstavlja novost na političkoj sceni i da se tome protive neke političke strukture, pa čak i pojedinci koji su do skoro bili u PES-u.

Nastavićemo da se borimo za bolji standard građana i, uprkos svim opstrukcijama, povećanje njihovih zarada i sprovođenje programa Evropa Sad 2 do kraja. Na kraju se nadamo da će zbog javnog interesa aktuelni predsednik smoći snage da se izdigne iznad ličnih netrpeljivosti i da će se voditi interesima građana, za razliku od dosadašnjeg postupanja, i da neće izlaziti iz svojih ustavnih nadležnosti", piše u saopštenju.

Ističu i da veruju "da je zato dobro što je Milatović shvatio da je vreme da napusti PES, kako društvo ne bi trpelo zbog ličnih nezadovoljstava".

"Ovo je način da se odnosi postave na novim osnovama koje će, nadamo se, biti kvalitetnije. Važno je zbog Crne Gore da održi ono što je u Tviter ostavci kazao, a to je da konačno počne raditi u interesu građana umesto na ličnoj promociji", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video:

00:05

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović u Budvi

(Espreso/ Kurir/ Vijesti/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.