KOME ĆE BITI POTREBNI KIŠOBRANI U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI? Komšije, spremite se za drastičnu promenu vremena
Foto: Nemanja Nikolić, Emilija Jovanović, Beta Dragan Gojić

vreme u crnoj gori

KOME ĆE BITI POTREBNI KIŠOBRANI U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI? Komšije, spremite se za drastičnu promenu vremena

Nedelja dan doneće crnogorskom primorju promenljivo oblačno vreme

Objavljeno:

Prethodni decembarski dani doneli su crnogorskom primorju vedro i veoma ugodno vreme, uz maksimalne temperature oko 15°C, a u Baru su dostizale i 18°C. Za stabilno i suvo vreme bio je odgovoran anticklon, uz visok vazdušni prtitisak, a termički greben na visini uslovljavao je priliv toplije vazdušne mase.

Poslednji dan ove godine doneće narušavanje aktulne sinoptičke situacije. Očekuje se pad vazdušnog pritiska i pojačanje južnog vetra i to će biti uvod u pogoršanje vremena u novogodišnjoj noći.

Nedelja dan doneće crnogorskom primorju promenljivo oblačno vreme. Jutarnja temperatura biće od 4 do 8°C, a maksimalna dnevna od 14 do 16°C.

U toku večeri očekuje se jače naoblačenje, ali bi se u većini predela i oko ponoći zasdržalo suvo, tek ponegde sa slabom kišom. U drugoj polovini noći i u ponedeljak ujutro u svim predelima crnogorskog primorja očekuju se kiša i pljuskovi. Temperatura u novogodišnjoj noći u većini predela biće od 10 do 12°C, tako da će noć kada je reč o temperaturi biti vrlo ugodna, s obzirom na to da će mnogi provesti na otvorenom i na trgovima. Subjektivno neće biti hladno, jer će duvati i pojačano jugo (južni vetar), koji će stvarati vrlo visoke talase.

vetar, Kiša, Nevreme
foto: beta dragan gojić, beta Emil Vas

Prvi januar doneće crnogorskom primorju nestabilno vreme, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, a biće i nešto svežija. Maksimalna temperatura biće od 12 do 14°C.

I pored pogoršanja vremena, ne očekuje se opasnost od jačih nepogoda i grmljavinskih oluja, iako su ponegde mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Promenljivo vreme nastaviće se tokom većeg dela sledeće sedmice, uz pojačan južni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 10°C, maksimalna dnevna od 12 do 16°C, što su ujedno i prosečne maksimalne temperature za najhladniji deo godine.

Slično vreme očekuje se i u Podgorici, uz koji stepen niže temperature.

Kada je reč o severu, u novogdišnjoj noći biće suvo, uz temperature od 3 do 7°C.

Zima, Vremenska prognoza, Hladno
foto: Beta

Tokom većeg dela sledeće sedmice očekuje se promenljivo vreme i malo svežije, povremeno sa kišom. Uslova za susnežicu i sneg biće samo na višim planinama.

Inače, ovo je već druga uzastopna godina i da viši planinski predeli Crne Gore dočekuju Novu godinu bez snežnog pokrivača.

Bonus video:

00:28

U NAREDNE 3 GODINE STIŽE NAM NAJHLADNIJA ZIMA DO SAD! Meteorolog Todorović o posebnom ritmu Sunca: Prošla je 21 godina, VREME JE

(Espreso/Telegraf/Đorđe Đurić/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.