NEZAPAMĆENI HAOS NA CRNOGORSKOM PRIMORJU: Leteli krovovi i čupana drveća, vozila POLUPANA (VIDEO)
Olujni vetar u Crnoj Gori, Foto: Printscreen/Instagram/podgoricki_vremeplov

snažno nevreme

NEZAPAMĆENI HAOS NA CRNOGORSKOM PRIMORJU: Leteli krovovi i čupana drveća, vozila POLUPANA (VIDEO)

Upućen je apel građanima da zbog sopstvene bezbednosti ne prolaze pored škole "Danilo Kiš" u Budvi

Objavljeno: 16:15h

Olujni vetar na Crnogorskom primorju naneo je velike materijalne štete u Budvi i Sutomoru, a u metropoli crnogorskog turizma usled nepovoljnih vremenskih prilika otkazani su današnji program festivala “Budi u Budvi”.

Olujni vetar u Budvi odneo je krovove i tende sa nekoliko objekata, a krovne konstrukcije padajući na tlo oštetili su više putničkih automobila. Za sada se ne zna koliko je vozila oštećeno na nekoliko lokacija i kolika je materijalna šteta.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika današnji program na Festivalu su otkazani. To su potvrdili iz Turističke organizacije Budve.

U saopštenju TO Budva navode da se, zbog jakih udara vetra, otkazuje večerašnji muzički program na Adriatic Street Food festivalu. Otkazani su i dečji programi.

Olujni vetar odneo je krov sa srednje škole "Danilo Kiš" u Budvi. Takođe, na Staroj autobuskoj stanici kod Starog grada vetar je odnio krovnu konstrukciju sa obližnjeg objekta. Tom prilikom je oštećeno nekoliko automobila.

Upućen je apel građanima da zbog sopstvene bezbednosti ne prolaze pored škole.

Oštećen je i krov Mediteranskog sportskog centra. Direktor MSC-a Nikola Vučićević kazao je da su zaustaviti sve aktivnosti klubova u centru.

Oštećeni nadgrobni spomenici u Spiču

Stoletno stablo hrasta oboreno je iz korena pored crkve Svete Tekle u Sutomoru, a na crkvenom groblju oštećeno je više nadgrobnih spomenika. Crkva nije oštećena.

Olujni vetar je oborio hrast u noći između petka i subote. Za sada se ne zna kolika je materijalna šteta.

Srednevekovna dvooltarna crkva Sv. Tekle (Ćekle) nalazi se zapadno od Sutomora, udaljena oko kilometar od mora i približno toliko od tvrđave Nehaj.

Iz crkvenog odbora su obavestili preduzeće Komunlane đelatnosti.

Prema prvim procenama stablo ima 40-50 kubika građe.

Bonus video:

01:34

VETAR KOJI NAM DOLAZI BIĆE I TE KAKO IZRAŽEN Nedeljko Todorović upozorio: Na svaki metar brzine košave, hladnije je za stepen!

(Espreso / Novosti / Prenala: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.