DEČAK U BIJELOM POLJU PRETIO DA ĆE UBITI 30 ĐAKA: Uplašeni roditelji decu nisu slali u školu, oglasili se nadležni
Učionica, Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT, Ilustracija

jezivo

DEČAK U BIJELOM POLJU PRETIO DA ĆE UBITI 30 ĐAKA: Uplašeni roditelji decu nisu slali u školu, oglasili se nadležni

Obavljen je sastanak sa direktorkom škole, kao i sa razrednim starešinom

Objavljeno:

Obavljen je sastanak sa direktorkom škole u Bijelom Polju, kao i sa razrednim starešinom, zbog rešavanja situacije sa đakom koji je navodno pretio masakrom.

Nakon što je grupa roditelja odlučila da ne šalje svoju decu na nastavu jer su, kako tvrde, saznali da jedan trinaestogodišnji učenik preti da će ubiti 30 učenika, nastava u OŠ "9. maj" od sutra će se odvijati normalno. Tu informaciju potvrdilo je i Ministarstvo prosvete Crne Gore.

"Ovaj slučaj je bio prioritet u radu nadležnih institucija, stoga želimo da obavestimo učenike i roditelje, ali i javnost, da će sprovedene mere omogućiti da se nastavni proces u ovoj školi odvija bez smetnji i u punom kapacitetu, naveli su iz Ministarstva.

Učionica
Učionicafoto: Zorana Jevtić

Obavljen je sastanak sa direktorkom škole, kao i sa razrednim starešinom, a u rešavanje situacije pored resornog odmah je uključeno i Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali i Centar bezbednosti Bijelo Polje, nadležno tužilaštvo, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Centar za socijalni rad Bijelo Polje, Ministarstvo zdravlja i nadležne zdravstvene ustanove, kao i Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

"S obzirom na to da je reč o maloletnim licima, još jednom apelujemo na medije i celokupnu javnost da se sa posebnim senzibilitetom odnose prema ovom slučaju i da vodimo računa o zaštiti prava deteta u skladu sa nacionalnim propisima, ali i UN Konvencijom o pravima deteta. Imajući u vidu da su akteri maloletna lica, detaljnije informacije nismo u mogućnosti da saopštavamo, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video:

07:46

DROGIRAĆEMO VAS I SNIMATI GOLE! Brutalne pretnje devojčica na učeničkoj vajber grupi! Direktor: SISTEMI KAŽNJAVANJA SU INERTNI

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.