KADA VIDE ČIME SE LEPA MILICA BAVI, MUŠKARCIMA PADA VILICA: Ima 30 godina, a posao koji radi će vas ODUVATI (VIDEO)
Milica Radosavović, Foto: Printscreen/Instagram/radosavovicm

SVAKA ČAST!

KADA VIDE ČIME SE LEPA MILICA BAVI, MUŠKARCIMA PADA VILICA: Ima 30 godina, a posao koji radi će vas ODUVATI (VIDEO)

Milica je na posao čekala 12 godina, a njena ljubav prema njemu je počela još u detinjstvu

Objavljeno:

Dok se sprema za posao mašinovođe, Milica Radosavović (30) se priseća o čemu je razmišljala dok je kao devojčica putovala vozom.

"Svaki voz ima dušu i svaka pruga ima svoju lepotu", rekla je ona na početku razgovora, odavajući tajnu kako se našla za upravljačem grdosije.

Jer, u poslednjih par decenija, ona je druga žena koja radi kao mašinovođa u Crnoj Gori. No, krenimo redom, od početka ljubavi prema železnici.

"Kroz svoje detinjstvo sam se sa svojim roditeljima vozila vozom i mnogo mi je bilo lepo, i samo mi je bilo kako se to sve vuče, kako svi ti vagoni, odakle sva ta snaga i sve to", rekla je ona.

Odgovore na ova ali i druga pitanja dobila je u srednjoj školi.

"U srednju školu kada sam se upisivala bio je poziv mašinovođe i kroz moje četvorogodišnje školovanje sam shvatila da je taj posao mnogo odgovoran i da se snosi velika odgovornost na tom poslu. Takođe, mašinovođa mora u svakoj stotinki da bude oprezan, znači u svakom datom momentu", objasnila je Radosavović u razgovoru za "Vijesti".

Čekala na posao mašinovođe 12 godina

Ipak, nakon završene srednje škole čekala je dugih 12 godina i za to vreme nije birala poslove. Poslednje radno mesto bilo je u železnici, ali ne na poziciji mašinovođe, već je radila kao higijeničarka na održavanju elektro – vučnih vozila.

A onda se Milici konačno ukazala šansa da radi posao o kome je sanjala i za koji se školovala...

"Na kraju je izašao taj konkurs za mašinovođu, predala sam dokumenta i od strane direktora sam bila primljena, kao aneks ugovor je promenjen u pripravnički radni staž. Tri meseca teorije, tri meseca praktičnog dela i posle završenog pripravničkog i položenog stručnog teorijskog i praktičnog dela uzela sam svoja dokumenta. Posle završenog stručnog ispita ja sam definitivno mašinovođa sa licencom", ispričala je Radosavović.

Međutim, čekanju još nije došao kraj. Milica sada čeka da se raspiše konkurs za radno mesto mašinovođe u Železničkom prevozu Crne Gore, na koji će se prijaviti sa nadom da će biti primljena.

Jedina žena koja upravlja vozom

Svesna je da se trenutni vozovi ne mogu uporediti sa onima u razvijenijim zemljama, da su kašnjenja česta, ali veruje da ce se i to jednog dana promeniti i da posao mašinovođe u Crnoj Gori ima i neke specifične prednosti.

"Naša pruga je mnogo živopisna Bar - Bijelo Polje ima mnogo ima lepih, da kažem razglednica, u svemu tome i tu je ta ljubav prema vozovima", kazala je Radosavović.

Milica je trenutno jedini ženski mašinovođa u Crnoj Gori. Njena jedina koleginica u ovom poslu, Vjera Boljević , sada je u penziji.

Bonus video:

06:59

SVE O KIMOVOM OKLOPNOM DVORCU NA ŠINAMA: Voz pripadao Staljinu, vagoni neprobojni, zaštićen od špijuna i ATOMSKOG UDARA

(Espreso/ Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.