NEOBIČNOG SU OBLIKA I OGROMNI: Sava posadio paradajz pa se ŠOKIRAO kad je video ŠTA JE ZAPRAVO NIKLO (FOTO)
Plastenik, Foto: Printscreen/Youtube/AgroTV Srbija

neverica

NEOBIČNOG SU OBLIKA I OGROMNI: Sava posadio paradajz pa se ŠOKIRAO kad je video ŠTA JE ZAPRAVO NIKLO (FOTO)

Neobičan paradajz nikao na imanju Save Klikovca

Objavljeno:

Kada je iz čiste radoznalosti poljoprivrednik Sava Klikovac iz Zete, kupio nekoliko kesica semena danskog i belgijskog paradajza, ni sam nije očekivao da će odmah odlično da rode, ali ni da će dobiti izuzetno neobične plodove različitih oblika i veličina.

- Priroda je ovde napravila mala umetnička dela. Nikad nismo videli takav paradajz. Najupečatljiviji je svakako ovaj u obliku koji podseća na srce. Teški su od 500 do 800 grama, tako da jedva dva mogu stati u kilo, kaže za RINU Sava Klikovac.

1 / 5 Foto: RINA

Nekoliko kesica semena dalo je odličan rod, ali ono što je još važnije odličnog su ukusa.

- Svi koji su probali bili su oduševljeni. Paradajz ovih danskih i belgijskih sorti zaista je fantastičnog i posebnog ukusa. Kesice sam plaćao oko dva ili tri evra, ima ga oko 20 vrsta i oko 100 strukova na mom imanju, dodaje Klikovac.

Pošto su veoma dopadljivi na izgled, ovaj zetski domaćin dodaje da još uvek ne zna, da li će ovaj neobični paradajz, danskih i belgijskih sorti završiti kao konzumni ili pak kao dekoracija.

Bonus video:

01:56

OVAJ POLJOPRIVREDNIK IMA POSLA TOKOM ČITAVE GODINE, 24h DNEVNO: Sadi 3 različite kulture, samo na jednoj njivi ima 14.000 zasada

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.