JAVNOST ZGROŽENA, DOTAKLI SMO DNO DNA! Sraman prizor iz Sutomora ZAPALIO REGION, ovo je PORAŽAVAJUĆE (FOTO/VIDEO)
Plaža, Foto: Profimedia

sramota!

JAVNOST ZGROŽENA, DOTAKLI SMO DNO DNA! Sraman prizor iz Sutomora ZAPALIO REGION, ovo je PORAŽAVAJUĆE (FOTO/VIDEO)

Prizor iz Sutomora je razbesneo ljude iz čitavog regiona

Objavljeno:

„Podgoricki_vremeplov“ podelio je snimak nastao navodno ovih dana u Sutomoru, na kojem se vidi gomila smeća, plastičnih flaša i drugog otpada koje se sliva na Tunel plažu. Plaža je, pritom, puna kupača, na koje se slio sav gnev komentatora koji ih okrivljuju za ovu situaciju.

„Je li moguće da su ovo napravili od ove plaže?!? Ko su ovi ljudi???? Ne mogu da vjerujem! Dolazila sam ovdje, nikada ovako nešto nije bilo, ovo mještani nisu“, bio je jedan od prvih komentara, a u nastavku su stigla objašnjenja kako se ovo desilo.

Naime, čak i ako su slične slike s gradske plaže u Sutomoru potezale rasprave oko toga da li su za gomilanje smeća krivi posetioci ili nadležne službe, ovog puta nije u pitanju uređena plaža, a komunalnom je otežan pristup budući da do nje vodi uzak tunel. Zato se stalno apeluje na posetioce da ne ostavljaju đubre za sobom, ali – izgleda bezuspešno.

„Tunel plaža može biti čista samo ako posjetioci odnose svoj otpad sa sobom. Inače je potpuno nepristupačna za komunalce. Činjenica je da Sutomoru fali kanti za odlaganje otpada i ne može se sve pripisati gostima“.

„Redovna pojava, prošle godine smo ja i moja supruga i dvoje djece pokušali da to malo sredimo, koliko smo mogli, ali bilo ga je previše. Ne mogu da shvatim da donese sve to i još mu je lakše sve to da vrati, ali ga ipak ostavi.“

„Dolazim na tu plažu zadnjih 5-6 godina i jedino je bila čista za vrijeme korone dok nije bilo turista. Prije par godina je neko od mještana stavio natpis s obje strane tunela da je plaža „divlja“ i da je niko ne čisti tako da smeće ne ostavljaju na plaži nego da ga nose sa sobom. Nije ni to pomoglo. Prije neku godinu, na kraju sezone sam sreo komunalce kako tovare smeće u kamion na cesti kod ulaza u tunel, a smeće su mještani i stranci pokupili u kese i kolicima iznijeli kroz tunel do ceste. Pitao sam tada komunalce zašto ne čiste smeće sa plaže i dobio isti odgovor, plaža je „divlja“ tj. neuređena i nije njihova nadležnost, ali ako se smeće ostavi na cesti oni će ga pokupiti. Tako da krivi su prvenstveno nekulturni turisti koji ostavljaju smeće za sobom ali i komunalno što ako već zna za problem godinama, ne stavi kontejner na cesti kod ulaza u tunel. Onda moze i redar ili komunalni policajac da sjedi na plaži čitav dan i upozorava i kažnjava. Dosta ljudi sam i ja svaki put kad vidim da ostave smeće upozoravao, ali turisti (čak i neki stranci) misle da je to mjesto za odlaganje smeća i da će ga neko pokupiti“.

„Kakvi su ovo komentari, jel neko dužan da skuplja to smeće na plaži za ovi nekulturnim ljudima, ako ste ga već ostavili komunalcima, onda je to moglo biti jedino ispred tunela, to je jedna prelepa plaža, a ovakim osobama bi trebalo da se zabrani pristup na njoj. Ovo je sramota, često sam tamo na kupanje, užas“.

„Ovde se ne zna šta je gore da li ovi što ovo naprave ili zato što nema nadležne službe za čišćenje, odnošenje, kažnjavanje. I kada svi odu ovo treba da završi u moru, sramotno!“

Bonus video:

01:31

PRIZOR DA ZAPLAČEŠ OD MUKE! Potpećko jezero se NE VIDI od ĐUBRETA! Otpad bukvalo ZATRPAO vodu (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.