DRAMA U ULCINJU, DETE (4) NA DUŠEKU VETAR ODVUKAO 3 KM OD OBALE: Plivači nisu mogli da dođu do njega, a onda...
Plaža, Foto: Printscreen/Facebook/Nikana.gr

SPAS U ZADNJI ČAS

DRAMA U ULCINJU, DETE (4) NA DUŠEKU VETAR ODVUKAO 3 KM OD OBALE: Plivači nisu mogli da dođu do njega, a onda...

Na Velikoj Plaži u Ulcinju se juče odigrala prava drama, a spašeno je četvorogodišnje dete koje je odvukla morska struja

Objavljeno:

Na Velikoj Plaži u Ulcinju juče je spašeno četvorogodišnje dete. Dežurni spasilac Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL), Edis Sijarić je u 9.35 časova primio informaciju da je sa plaže "Noki Beach" (Velika plaža Ulcinj), jak istočni vetar odvukao na pučinu blizu Krša od Đerana četvorogodišnjeg državljanina Kosova, koji se nalazio na gumenom dušeku.

Plivači su pokušali da doplivaju do ugroženog deteta, ali morske jake struje im u tom trenutku nisu dozvoljavale, te se dušek odaljio od obale približno tri kilometra ka Adi Bojani.

„Hitnom upotrebom specijalnog spailačkog skutera UPSUL, spasilac Sijarić je za samo nekoliko minuta došao do pozicije deteta sa dušekom i evakuisao uz asistenciju Enesa Skenderovića, koji je krajnjim snagama uspeo da dopliva. Na sreću roditelja dečak je spasen u poslednjim trenucima, jer je postojala opasnost da uzburkano more prevrne dušek, a onda i pitanje da li bi spasioci imali vremena da reaguju pravovremeno“, saopšteno je iz UPSUL-a, a prenose Vijesti.

Akcija spašavanja je trajala 15 minuta od prijema poziva za spašavanje, a kao pravi potez se pokazala analiza UPSUL da rasopredi jedan specijalni skuter na Velikoj Plaži, jer je već desetak kupača spaseno od sigurnog utapanja.

Bonus video:

01:42

Kako izbeći tragediju na plivanju?

(Espreso/ Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.