MAJA RADI NA JAHTI I KONAČNO JE ISPRIČALA KOLIKI JOJ JE BAKŠIŠ: Otkrila OD ČEGA zavisi plata, JEDNO je KLJUČNO
Maja Bučanin, Foto: PrintScreen/ TikTok/ majabucanin

ispovest

MAJA RADI NA JAHTI I KONAČNO JE ISPRIČALA KOLIKI JOJ JE BAKŠIŠ: Otkrila OD ČEGA zavisi plata, JEDNO je KLJUČNO

Maja Bučanin, Crnogorka koja radi na jahti ispričala je iz svog ugla koliko je isplativo baviti se ovim poslom

Objavljeno:

Crnogorka Maja Bučanin bavi se ne tako čestim zanimanjem – ona je stjuardesa na jahtama, i sada je objavila video na temu koja mnoge zanima, a to je koliko posada u jahting industriji zarađuje.

Posao je zahtevan, pomalo i nepredvidiv, i svakako uzbudljiv, a prema Majinim rečima donosi i lepu zaradu.

- Najčešće pitanje koje dobijam kada objavim snimak sa jahte jeste koliko zarađujem. Prva i osnovna stvar od čega vam zavisi plata na brodu jeste od pozicije. Imamo kapetana, prvog oficira, bosuna, drugog oficira, stjuardese.. Druga stvar, visina zarade zavisi i od veličine jahte na kojoj radite, odnosno koliko brod ima metara. Imamo jahte od 20 do 120 metara, a što je veća jahta to je veća i plata. Treća stvar – plata zavisi i od tipa broda na kojima radite. Imamo privatne jahte, imamo čarter jahte i privatne – čarter jahte – objasnila je Maja u svom snimku na Tik Toku.

Ovom prilikom otkrila je da jedan tip brod priželjkuju svi oni koji rade u ovoj industriji.

- Na privatnim jahtama se dobija plata od vlasnika broda, dok se čarter jahte (poput „rent a car“) se iznamljuju, a pored normalne plate na njima je obavezan i bakšiš. Svi sanjaju da rade baš na čarter brodovima jer se tu dobija bakšiš i do par hiljada evra - rekla je ova brodska stjuardesa.

Maja je dodala da se cena za iznajmljivanja jahte kreće oko 300.000 do 400.000 evra , kao i da se u tom slučaju veliki bakšiš podrazumeva, prenosi Biz portal.

- Jedna osoba na takvom brodu dobije i do 2.000 evra bakšiša. Čarter brodovi su najbolja opcija za rad – iznenadila je Maja svoje pratioce ovim podatkom.

Kao treću opciju od koje zavisi visina plate navela je privatne-čarter jahte, koju koristi vlasnik broda, koja se takođe iznajmljuje, ali ne koliko i čarter jahte.

Na kraju svog snimka objavila je tabelu sa preciznim platama osoblja, a kao primer je navela da jedna brodska stjuardesa koja radi na jahti od 45 do 50 metara dužine zaradi 4.500 – 5.000 evra.

Bonus video:

01:33

OVAKO SADA IZGLEDA JAHTA SADAMA HUSEINA! Iračanima sada služi za piknik

(Espreso/ Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.