REGION NA NOGAMA, NA SNAZI ALARMI: Izdato UPOZORENJE zbog NEVREMENA u KOMŠILUKU!
Nevreme / ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

opasnost od nevremena

REGION NA NOGAMA, NA SNAZI ALARMI: Izdato UPOZORENJE zbog NEVREMENA u KOMŠILUKU!

Ova meteorološka situcija, dodaju, može ozbiljno da ometa svakodnevne redovne rutinske aktivnosti, te je zbog svega navedenog potrebno podići stepen operativne spremnosti na viši nivo

Objavljeno:

Povodom najavljene meteorološke situacije, a u cilju pravovremenog i efikasnog delovanja na najavu ekstremnih meteoroloških pojava na području Crne Gore, Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je upozorenje svim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja.

Oni su podsetili da se večeras očekuje prolazak hladnog atmosferskog frontalnog talasa, prenosi RTV Crna Gora.

- Naime, tokom noći (utorak na sredu) i u sredu očekuje se prolazak hladnog atmosferskog frontalnog talasa. Kao posledica prolaska talasa, na teritoriji Crne Gore, očekuje se stvaranje uslova za formiranje olujno-grmljavinsko gradonosnih oblaka koji potencijalno u zoni olujnog oblaka mogu da generišu jake olujne vetrove, kraktorajno intenzivnije padavine, burne grmljavinske procese sa pojavom grada. Posebno će uslovi za formiranje olujnih oblaka biti izraženi u jutarnjim satima u sredu, ali opšta nestabilnost atmosfere će nastaviti tokom dana. Očekuje se i pojačan do jak vetar južnih i zapadnih smerova, a nakon toga u večernjim satima u sredu vetar u skretanju na severni - navode iz MUP-a.

Oluja / ilustracija
Oluja / ilustracijafoto: Printscreen/Twitter/@bl_portal

Ova meteorološka situcija, dodaju, može ozbiljno da ometa svakodnevne redovne rutinske aktivnosti, te je zbog svega navedenog potrebno podići stepen operativne spremnosti na viši nivo.

Bonus video:

02:37

UKOLIKO IH POVREDI DRVEĆE GRAĐANI IMAJU PRAVO NA ODŠTETU?! Advokat Simić savetuje: Budite uzdržani, ne zalećite se sa tužbama!

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.