OSUMNJIČEN ZA BRUTALNO UBISTVO MLADIĆA NEKOLIKO PUTA IZBEGAO SMRT? Isplivali novi detalji o PODGORIČANINU
Crnogorska policija, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

evo ko je on!

OSUMNJIČEN ZA BRUTALNO UBISTVO MLADIĆA NEKOLIKO PUTA IZBEGAO SMRT? Isplivali novi detalji o PODGORIČANINU

Pljačna, ubistvo, spaljivanje tela...

Objavljeno:

Podgoričanin Dražen Vojvodić (37) osumnjičen je da je ubio Vidaka Vujotića (23) u mestu Šteke, mladića čije je telo poluugljenisano pronađeno u žbunju, a navodno ovaj Podgoričanin nekoliko puta je u prošlosti bio meta napada.

Pretukli ga i ranjenog ostavili

Vojvodić je, kako su tada preneli mediji, 17. decembra 2022. godine pretučen pa ranjen ostavljen pored puta oko 17 i 30 časova na putu od Cetinja ka Lovćenu.

Ranjeni je odmah dopremljen u cetinjsku bolnicu, a potom u Klinički centar u Podgorici gde je bio van životne opasnosti.

Policija i dalje traga za napadačima, a ispituje se i motiv ranjavanja.

Pobegao iz psihijatrijske bolnice

Dražen Vojvodić je služio 2012. godine četvorogodišnju kaznu zatvora na koju je osuđen zbog teškog razbojništva koje je zajedno s M. V., D. T. i Z. R. uradio u maju 2010. godine. Oni su tada preteći automatskom puškom i dva pištolja ušli u ekspozituru Podgoričke banke i odneli 15.640 evra. Oni su potom pobegli vozilom "zastava 128".

Navodno, on je tokom izdržavanja kazne pokazao znakove uznemirenosti, što je ukazivalo da ima bolest zavisnosti zbog čega je upućen na lečenje.

U noći između 15. i 16. juna 2012. godine, navodno je sačekao da ostali pacijenti zaspu, nakon čega je presekao rešetke na prozoru i uz pomoć čaršava se spustio sa drugog sprata bolnice i pobegao. Za njim se tragalo 20 dana, nakon čega se vratio na izdržavanje zatvorske kazne.

Ranjen u Tološima

Vojvodić je teško ranjen 10. januara 2020. godine, a na njega je pucao tada devetnaestogodišnji mladić S. M.

Za napadačem se danima tragalo, uhapšen je tek krajem februara, a Vojvodić je zadobio rane u vidu preloma potkolenice sa prostrelnom ranom.

Zapalili mu auto

Vozilo "audi" Podgoričanina Dražena Vojvodića uništeno je u požaru sredinom decembra 2020. godine na Cetinju.

Kako su tada pisali mediji, on je nekoliko sati pre nego što mu je auto zapaljen, dovezao taj automobil i parkirao ga nadomak jednog gradilišta. Vozilo je tada zapaljeno i potpuno uništeno.

Zbog podmetanja požara, uhapšeni su M. R. i M. D. Kod M. R. je prilikom pretresa stana i drugij prostorija tada pronađeno oko 830 grama marihuana, pištolj sa rezervnim okvirom, 16 komada municije, pet električnih kapisli i sporogoreći štapin.

Policija je tada u saopštenju navela da je Vojvodić bezbednosno interesantna osoba.

Opljačkao poslovicu Pošte i pretučen

U julu 2021. godine, policija je uhapsila Vojvodić zbog sumnje da je opljačkao poslovnicu Pošte. On je, prema pisanju medija, iz ekspoziture odneo 1.214 evra.

Policajac koji ga je primetio trčao je za njim, nakon čega je Vojvodić uhapšen.

Međutim, poslednji napad pre jučerašnjeg dogodio se u junu 2022. godine, kada je D. V. pretučen zbog čega je uhapšen Podgoričanin A. Ć. V.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.