JOŠ JEDNA VELIKA SILA STIŽE U POMOĆ TURSKOJ: Neće štedeti na pomoći
Zemljotres, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

zemljotresi

JOŠ JEDNA VELIKA SILA STIŽE U POMOĆ TURSKOJ: Neće štedeti na pomoći

Kina poslati Turskoj, koju je potresao niz razornih zemljotresa, spasilačke i medicinske timove i obezbediti joj neophodne humanitarne zalihe

Objavljeno:

Kina je danas saopštila da će obezbediti šest miliona dolara (5,5 miliona evra) pomoći Turskoj i da koordinirano pruža hitno potrebnu pomoć Siriji i ubrzava implementaciju tekućih projekata slanja pomoći u hrani.

Portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova Mao Ning saopštila je da će Kina poslati Turskoj, koju je potresao niz razornih zemljotresa, spasilačke i medicinske timove i obezbediti joj neophodne humanitarne zalihe.

Mao je novinarima rekla da kineski predsednik Si Đinping "izjavljuje saučešće turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu i sirijskom predsedniku Bašaru Asadu i da žali za žrtvama i izražava iskreno saučešće porodicama žrtava i povređenih".

Zemljotres
Zemljotresfoto: EPA/REFIK TEKIN

Turski potpredsednik Fuat Oktaj rekao je da su do sada stigla 3.294 tima za potragu i spasavanje iz 14 zemalja koji su prebačeni u najteže pogođene provincije Hataj, Kahramanmaras i Adijaman.

On je dodao da su timove poslale Češka, Francuska, Malta, Holandija, Indija, Poljska, Alžir, Italija, Moldavija, Albanija, Izrael, Uzbekistan, Mađarska, Nemačka, Srbija, Slovačka, Katar, Britanija i Rusija.

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.