OVAKO JE DANICA PEVALA HIMNU ZBOG KOJE JE NASTAO HAOS U CRNOJ GORI: Prete joj kaznom jer pominje SRPSKI ROD (VIDEO)
Danica Crnogorčević, Foto: Printscreen/Youtube/Даница Црногорчевић

NEČUVENO

OVAKO JE DANICA PEVALA HIMNU ZBOG KOJE JE NASTAO HAOS U CRNOJ GORI: Prete joj kaznom jer pominje SRPSKI ROD (VIDEO)

Danica je numeru izvela nešto drugačijim tekstom koji govori o zajedničkoj junačkoj prošlosti i bratstvu Srbije i Crne Gore

Objavljeno: 10:56h

Pevačica etno i duhovne muzike, Danica Crnogorčević, ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici otpevala je 6. januara, tokom Badnje večeri, crnogorsku himnu “Oj svijetla majska zoro”.

Danica je numeru izvela nešto drugačijim tekstom koji govori o zajedničkoj junačkoj prošlosti i bratstvu Srbije i Crne Gore.

U izmenjenom tekstu koji je Danica pevala, nije bilo uvredljivih delova koji se tiču crnogorske nacije. Ona je između ostalog u izmenjenoj verziji otpevala “jedina si za slobodu ti ostala srpskom rodu”.

U crnogorskim medijima se pojavila informacija da se ovo njeno izvođenje mnogima nije dopalo, zbog čega je moguće da će učesnici biti kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od čak 20.000 evra, dok SPC kao organizator događaja može prekršajno odgovarati kaznom od 1.000 do 20.000 evra.

Pošlušajte kako je Danica Crnogorčević otpevala himnu:

Podsetimo, ona se povodom ovakve rigorozne vesti uključila u emisiju Puls Srbije na Kurir televiziji gde je prokomentarisala ovaj skandal crnogorskih medija.

- U povratku iz Republike Srpske sam pročitala ovu vest. Mislila sam da će ovo biti samo nešto prolazno, ali nije tako. Ljudi ovo je nedelja kada proslavljamo Hristovo rođenje, Božić, ajde da bar ovih nedelju dana sakrijemo tu mržnju. Pa ćemo se posle tužiti i svađati i da se mirimo ako Bog da - rekla je pevačica i dodala:

- Ono što mogu da kažem o toj himni i oni znaju, ali vole da budu da čitani pa zato tako pišu. Ta himna datira još od 1863. godine odnosno 1864. godine i postoji puno pisanih arhivskih tragova te himne. Generalno je to što sve parohije u Crnoj Gori znaju. Apsolutno nemaju osnova za bilo kakve službe, ali dobro.

Danica Crnogorčević
foto: Privatna arhiva

Voditelj Ivan Gajić se potom našalio i upitao Danicu čija je ona agent i da li ona radi za državu ili crkvu.

- Ti tekstovi i komentari me najviše nasmeju. Moj suprug i ja ne možemo da verujemo da toliko može da bude bujna ljudska mašta. Što si popularniji i više te vole to ti raste i broj neprijatelja koji će svašta da kažu, pa su to čak i Srbi. Ali ja sve volim i ne zameram - rekla je pevačica.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.