ZNA SE KO JE PRESUDIO MONSTRUMU SA CETINJA: Otkriveno ko je ispalio PRVI METAK u Borilovića, bio je SMRTONOSAN
Vuk Borilović, Foto: Printscreen/Youtube, Privatna Arhiva Kurir

OBJAVLJENI NOVI DETALJI

ZNA SE KO JE PRESUDIO MONSTRUMU SA CETINJA: Otkriveno ko je ispalio PRVI METAK u Borilovića, bio je SMRTONOSAN

Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike

Objavljeno: 15:58h

Prvi metak koji je pogodio masovnog ubicu Vuka Borilovića ispaljen je iz policijskog pištolja, saopštilo je Više državno tužilaštvo.

Oni su ocenili da je policajac zakonito i u skladu sa Zakonom u unutrašnjim poslovima upotrebio vatreno oružje i nanio smrtonosnu povredu Boriloviću.

Borilović je 12. avgusta na Cetinju ubio 10 komšija, od kojih je dvoje dece i teško ranio još šest osoba, nakon čega je ubijen.

Tužilaštvo nije utvrdilo ko je ispalio još četiri metka u Borilovića.

Borilović je, kako se navodi u saopštenju koje potpisuje rukovoditeljka Višeg tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica, usmrćen sa pet metaka.

"Od kojih su sve povrede bile smrtnosne, a za koje povrede je tokom postupka utvrđeno da su zadobijene od ispaljenih projektila, i to prvog iz vatrenog oružja – pištolja koji pripada službeniku Uprave policije, a preostala četiri projektila iz vatrenog oružja – pištolja, koji pripada neidentifikovanom licu", piše u saopštenju.

Dodaje i da nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka, tužilaštvo smatra da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka u odnosu na Borilovića.

"S obzirom na to da je nakon toga i samo lišeno života, niti ima osnova za pokretanje krivičnog postupka u odnosu na policijskog službenika koji je kritičnom prilikom nanio prvu smrtonosnu povredu licu V.B., imajući u vidu da je policijski službenik tom prilikom sredstva prinude upotrijebio zakonito i u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima. U odnosu na NN lice koje je nanijelo preostale četiri smrtonosne povrede licu V.B., tužilaštvo će formirati predmet protiv nepoznatog učinioca, u cilju identifikacije istog i utvrđivanja njegove krivične odgovornosti", navodi se u saopštenju.

Vuk Borilović
Vuk Borilovićfoto: Printscreen/Instagram/socijaldemokratecrnegore

Živote su izgubili osmogodišnji M. njegov tri godine stariji brat M. i njihova majka Nataša Martinović (35).

I porodica Drecun sahranila je tri žrtve komšije Borilovića – Rajka Drecuna (56) i njegove roditelje Danicu (74) i Dimitrija (81).

1 / 9 Foto: Printscreen/youtube/MediaBiro

Među nedužnim žrtvama su i tridesetsedmogodišnji Milan Mitrović, kum ubijenih Martinovića, i Goran Đurišić (54) – Borilovićev ujak, ubijen dok je pokušavao da ga urazumi.

Borilović je ubio i još dve komšinice, sestre Aleksandru (52) i Milu Radunović (50).

Pre nego je onesposobljen da kroz naselje u kom je živeo seje smrt, ranio je još pet komšija – Aleksandra Drecuna, Slavicu Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušavao da ga savlada

Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

(Espreso/Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.