Lideri crnogorske opozicije iščekuju hapšenje u parlamentu! Jedan tužilac bi da ih privodi, drugi ne da! (VIDEO)
Foto: Reuters

realan scenario?

Lideri crnogorske opozicije iščekuju hapšenje u parlamentu! Jedan tužilac bi da ih privodi, drugi ne da! (VIDEO)

Skidanje imuniteta Mandiću i Kneževiću omogućiće njihovo privođenje, što je, kako se veruje, plan Specijalnog državnog tužilaštva. Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković upozorio je Glavnog specijalnog tužioca da nema pritvora za lidere Demokratskog fronta imajući u vidu pretpostavku nevinosti
Objavljeno: 16:04h

Lideri opozicionog Demokratskog fronta, okupljeni ispred zgrade crnogorskog parlamenta, koji je oduzeo imunitete Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, poručuju da neće odustati od započetog i da će nastaviti bojkot, a za duboku političku krizu optužuju bivšeg premijera i lidera DPS-a Mila Đukanovića.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Skidanje imuniteta Mandiću i Kneževiću omogućiće njihovo privođenje, što je, kako se veruje, plan Specijalnog državnog tužilaštva.

U međuvremenu, oglasio se vrhovni državni tužilac Ivica Stanković upozorenjem Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću da nema pritvora za lidere opozicionog Demokratskog fronta, Andriju Mandića i Milana Kneževića.

U obavezujućem Uputstvu za postupanje, Stanković je Katniću poručio da imajući u vidu pretpostavku nevinosti i pretpostavku u korist slobode, u konkretnom slučaju ne treba predlagati određivanje pritvora protiv navedenih lica.

foto: Printscreen Youtube/CdM Portal

Mandić i Knežević se sumnjiče da su umešani u organizovanje terorističkih aktivnosti u crnoj Gori u izbornoj noći 16. oktobra prošle godine.

Mandić je okupljenima ispred skupštine poručio da najveća snaga leži u jedinstvu opozicije.

- Samo truli režimi mogu ovako da se ponašaju i poslanici DF-a će na ovim stepenicama sačekati naše kolege koje unutra glasaju, poručio je Mandić.

Optuživši da iza ovog čina stoji bivši premijer i aktuelni lider DPS Milo Đukanović, Mandić je rekao da to neće zaplašiti opoziciju, jer ona zastupa i brani slobodu, a on, kako je rekao, brani "pokradene milijarde".

Knežević je rekao da zna da su "oni (vlast) spremni da se nagode ako se odreknemo od srpstva".

- Ali toga neće biti, i od danas je sve lično, rekao je Knežević.

Pozivajući se na Ustav Crne Gore, Zakonik o krivičnom postupku i međunarodne standard, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković je ukazao da se pritvor primenjuje samo kada je strogo neophodan i kada predstavlja krajnju meru.

Katnić je, naime, tražio dozvolu za hapšenje Mandića i Kneževića zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo - stvaranje kriminalne organizacije.

Tu dozvolu je danas i dobio, čime su se stvorili uslovi da poslanici budu uhapšeni.

Mandić i Knežević su odlučili da hapšenje dočekaju u zgradi parlamenta.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.