"KOJA BI TO CRNOGORSKA MAJKA OSTAVILA SINA JEDINCA?": Medenica tvrdi da nema nameru da BEŽI!
Vesna Medenica, Foto: Printscreen/Youtube

ODLOŽENO ROČIŠTE

"KOJA BI TO CRNOGORSKA MAJKA OSTAVILA SINA JEDINCA?": Medenica tvrdi da nema nameru da BEŽI!

Njoj je pritvor ukinut pre nekoliko dana, a tim povodom rekla je da ne postoji bojazan da će pobeći

Objavljeno:

Ročište za kontrolu optužnice protiv grupe koju je, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), formirao Miloš Medenica, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici za 25. novembar.

Ročištu je prisustvovala i nekadašnja predsednica Vrhovnog suda i majka Miloša Medenice Vesna Medenica, koja je puštena da se brani sa slobode.

Ona je u obraćanju Višem sudu rekla da je uvek bila u prvim borbenim redovima i da joj u dosadašnjem postupku nije omogućeno da iznese odbranu.

Njoj je pritvor ukinut pre nekoliko dana, a tim povodom rekla je da ne postoji bojazan da će pobeći.

"Koja bi to crnogorska majka pobegla i ostavila sina jedinca u pritvoru i ostavila njegovu decu. Koja bi to crnogorska majka pobegla i ostavila ćerku udovicu i unučad", rekla je Medenica.

Vesna Medenica
foto: Printscreen/Youtube

Advokat odbrane Miloš Vuksanović danas je zatražio odlaganje ročišta da bi spremio odbranu jer nije imao vremena.

Istakao je da se radi o složenom i ozbiljnom predmetu, prenose Vijesti.

Predsednik vanraspravnog veća sudija Goran Šćepanović je prihvatio predlog odbrane i naredno ročište zakazao za 25. novembar.

Advokat Zdenko Tomanović, branilac Vesne Medenice, tražio je da odbrana ima isti tretman kao SDT.

Rekao je da je odbrana predložila da se saslušaju 23 svedoka, među kojima i predsednik Vlade, ministar policije i šefovi obaveštanjih službi.

"Od toga je prihvaćeno nula", kazao je Tomanović.

Nekadašnja prva žena crnogorskog pravosuđa uhapšena je 17. aprila oko 22.20 časova na podgoričkom aerodromu, dok je pokušavala da se ukrca na let za Beograd.

Medenica je, nakon što su se lekari saglasili, iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) gdje je bila na liječenju, prebačena u Istražni zatvor 27. aprila gde se nalazila do ukidanja pritvora.

Vesna Medenica
foto: Printscreen/Youtube

SDT je podiglo optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, kao i još nekoliko lica za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično delo krijumčarenje, produženo krivično delo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška telesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.