"BIO JE VAN SEBE I GLEDAO U AMBIS": Potresni detalji tragedije u kanjonu Tare! (FOTO)
Kanjon Tare, Foto: Printscreen/RTCG

NESREĆA

"BIO JE VAN SEBE I GLEDAO U AMBIS": Potresni detalji tragedije u kanjonu Tare! (FOTO)

Automobil kojim je upravljala Jelena Vuković izvučen je juče iz ambisa reke Tare

Objavljeno:

Jelena Vuković (27) iz Mojkovca poginula u nesreći na putu Mojkovac-Žabljak, u kanjonu Tare, traga se za njenom ćerkom (6) i sinom (2)

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći u kanjonu Tara u petak poginula je Jelena Vuković (27) iz Mojkovca, dok je jedno od njeno troje dece (4) spaseno.

Spasilačke ekipe i ronioci i dalje tragaju za ostalim mališanima - devojčicom (6) i dečakom (2) koji su bili sa majkom u automobilu koji se survao u provaliju. Tragedija se dogodila u petak oko 17.30 časova na magistralnom putu Mojkovac-Žabljak u Crnoj Gori.

Kanjon Tare, Saobraćajna nesreća
foto: Printscreen/RTCG

- Do nesreće je došlo nakon što je automobil iz, za sada neutvrđenih razloga, sleteo u kanjon Tare. Šta je prethodilo ovoj velikoj tragediji utvrdiće istraga, a ono što se za sada zna jeste da je majka kao vozač izgubila kontrolu nad vozilom i sa troje mališana se survala u provaliju - kaže sagovornik i dodaje:

- Ona je na licu mesta ostala mrtva, dok su njeni mališani, kako se sumnja ispali iz automobila prilikom prevrtanja. Pretpostavlja se da je auto nekoliko puta udario od stene pre nego što se našao na dnu reke.

Dete staro četri godine spaseno je samo nekoliko sati nakon nesreće. - Iz ambisa izvučeno je dete koje je preživelo, ali ima povrede i hospitalizovano je u pljevljansku bolnicu - navodi Radio televizija Crne Gore (RTCG) i dodaje da se u subotu ujutru nastavila potragu za dvoje mališana.

Kanjon Tare, Saobraćajna nesreća
foto: Printscreen/RTCG

Komandir Službe zaštite i spašavanja Žabljaka Drago Popović rekao je za RTCG da ne odustaju od potrage, a da su splavovi i oprema u punoj funkciji.

- Pored njih na terenu su i ronioci iz Bijeli koji su pod punom opremom došli kako bi učestvovali u potrazi. Međutim, opsežnu potragu otežava mutna voda, pa je i roniocima nepregledna reka Tara - prenosi RTCG.

Oni navode i da postoje očevci ove stravične nesreće koju su opisali kako je došlo do sletanja u ambis.

- Prema tvrdnji očevidaca nije bilo tragova kočenja već je automobil udario u zaštitnu bankinu i survao se u provaliju. Nesreća se dogodila nedaleko od mosta na reci Tari - ispričali su oni, a preneo je RTCG.

Kako navode crnogorski mediji, porodica Vuković krenula je iz pravca Mojkovca prema Šarancima, gde je boravio njen suprug, a otac dece.

- Jelena je sa decom krenula u Šarance, jer je tamo bio njen suprug kod koga se uputila sa decom. Ovu rutu veoma dobro zna, pa postaje nepoznato kako je došlo do nesreće. Inače, porodica preko leta boravi u selu Šarancima, dok tokom zimskog perioda porodica boravi u Mojkovcu - prenose tamošnji mediji.

Smrskan auto

Automobil kojim je upravljala Jelena Vuković izvučen je juče iz ambisa reke Tare.

- Auto marke "opel korsa" sive boje bio je smrskan prednjim delom, pa se sumnja da je to oštećene nastalo prilikom udarca vozila u bankinu, ali i prilikom pada u provaliju. Od tumbanja vozila u kom je bila četvoročlana porodica oštećen je i sa leve i sa desne strane vprednjeg dela vozila - kaže sagovornik.

Potresno

Suprug i otac sve vreme gledao u kanjon

Nakon što se pročulo da se dogodile nesreća i da je Jelena Vuković poginula, a da se za njenom decom traga na mesto nesreće ubrzo su se okupili njena porodica, prijatelji, ali i meštani ovog dela Crne Gore.

- Bilo je veoma potresan prizor. Suprug i otac bio je van sebe i sve vreme je gledao u ambis nadajući se da će mu deca preživeti. Koliko je slomljena porodica Vuković govori i to da ne znaju da li da žale za Jelenom, ili da se mole Bogu da se nađu nestala deca i da su izvuku živa i zdrava iz provalije - kaže sagovornik.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.