EKSPLODIRAO BUBANJ SA TEČNIM AZOTOM: Eskperiment pošao po zlu, POVREĐENA DECA!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Twitter

UŽAS

EKSPLODIRAO BUBANJ SA TEČNIM AZOTOM: Eskperiment pošao po zlu, POVREĐENA DECA!

Među povređenima je 10 maloletnika, od kojih je jedno u teškom stanju, a reč je o petogodišnjoj devojčici

Objavljeno:

Najmanje 18 osoba je povređeno, od kojih jedna teže, kada je eksplodirao bubanj sa tečnim azotom tokom naučnog skupa, u Domu kulture u Đironi u Španiji.

Naime, do nesreće je došlo kada je poznati fizičar Dani Himenes izveo eksperiment pred 300 gledalaca u Kulturnom centru u Đironi.

Među povređenima je 10 maloletnika, od kojih je jedno u teškom stanju, a reč je o petogodišnjoj devojčici, saznaje RTVE.

Univerzitet u Đironi je saopštio da je eksplozija nastala zbog "prevelike količine vodene pare", a radi se o eksperimentu koji se sprovodi redovno na naučnim skupovima kao što je ovaj, koji se održavaju kako bi se nauka približila deci.

U jednom trenutku tokom predstave, fizičar je ubacio toplu vodu i tečni azot u metalne bubnjeve dok je njegov pomoćnik, punoletna osoba, držao bubnjeve. Tada je došlo do brzog sagorevanja. Himenesov pomoćnik je zadobio teže povrede.

Fizičar je brzo shvatio šta se dešava i odmah je zamolio organizartore da pozovu Hitnu pomoć.

Ovaj događaj koji je deo manifestacije "Noć nauke", organizovao je Univerzitet u Đironi, a domaćin je bio Dani Himenez koji se često pojavljuje u televizijskim programima za decu.

Prisustvovalo je između 200 i 300 ljudi, a publiku su većinom činila deca, saopštili su predstavnici policije.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.