"TURKE MRTVE PO TEBE BROJASMO": Vukotićev brat objavio ČITULJU, oprostio se rečima iz POZNATOG EPA! (FOTO)
Jovan Vukotić, Foto: Facebook

DANAS SAHRANA

"TURKE MRTVE PO TEBE BROJASMO": Vukotićev brat objavio ČITULJU, oprostio se rečima iz POZNATOG EPA! (FOTO)

On će počivati u porodičnoj grobnici, pokraj oca Veselina, ubijenog 2019. godine

Objavljeno: 15:20h

Nezvanični šef škaljarskog klana Jovica Vukotić ubijen u Istanbulu, biće sahranjen danas u porodičnoj grobnici na groblju Čevo kod Cetinja u Crnoj Gori.

On će počivati u porodičnoj grobnici, pokraj oca Veselina, ubijenog 2019. godine.

Igor Vukotić, brat ubijenog Jovice, oprostio se od njega čituljom i to tekstom iz “Gorskog vijenca”.

– Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo; vazda raniš od Vidova dana junačkijem i konjskijem mesom gavranove i mrke vukove! Strašno l’ bješe jednom pogledati: dim te crni bješe priklopio, sto hiljadah pritislo Turakah, oko tebe puške grmijahu, frištijahu hiljade momakah a grakahu na jata vranovi. Iza tmine i sunce ogrije: pred večer se nad tobom izvedri, Turke mrtve po tebe brojasmo, pogodit se nigda ne mogasmo oko broja, koliko ih bješe – navodi se u čitulji.

Jovan Vukotić
foto: Printscreen

Podsetimo, Jovica Vukotić je ubijen u Istanbulu 8. septembra. Njegovom automobilu u kojem je bio sa porodicom, na motoru su prišla dvojica atentatora i ispalila u njega pet metaka od kojih su ga četiri pogodila. Od zadobijenih povreda Vukotić je preminuo na licu mesta.

Jovan Vukotić
Jovan Vukotićfoto: MUP

U energičnoj akciji istanbulske policije uskoro je usledilo hapšenje vinovnika ubistva. Tada se saznalo da je šef rivalskog kavačkog klana Radoje Zvicer za glavu Vukotića platio 1,5 miliona evra, grupi turskih mafijaša.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.